Home » D:News » Atletii ard calorii chiar si cand se odihnesc

Atletii ard calorii chiar si cand se odihnesc

Atletii ard calorii chiar si cand se odihnesc
Publicat: 22.10.2008
O echipa de medici de la Universitatea Yale a facut public rezultatul neasteptat al unui studiu ce a avut ca subiect metodele prin care poate fi combatuta obezitatea, un fenomen ce afecteaza din ce in ce mai mult tarile occidentale. Conform raportului oamenilor de stiinta, atletii consuma mai multa energie decat o persoana normala chiar si atunci cand se odihnesc, anunta TheTelegraph.

„Un sportiv inregistreaza cu pana la 54% mai multe arderi decat o persoana sedentara, chiar si atunci cand sta asezat la o canapea si se uita la televizor. Studiile noastre arata faptul ca simplele exercitii fizice pot accelera metabolismul si pot duce la pierderea rapida a grasimilor. Mai mult, eficienta miscarii fizice in combaterea  obezitatii si a diabetului este cu mult mai mare decat am crezut pana in prezent”, anunta Gerald Schulman, liderul echipei de cercetatori.

Studiul s-a efectuat la cererea mai multor organizatii din Marea Britanie care au tras un semnal de alarma asupra cazurilor de obezitate si de diabet care inregistreaza o crestere semnificativa in randul populatiei britanice.

Sursa:TheTelegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase