Home » D:News » Copilul din vulcan isi ajuta credinciosii

Copilul din vulcan isi ajuta credinciosii

Copilul din vulcan isi ajuta credinciosii
Publicat: 05.11.2008
O legenda indoneziana relateaza despre o printesa care si-a aruncat copilul in craterul unui vulcan sperand ca astfel sa recastige bunavointa zeilor. In zilele noastre, o procesiune care comemoreaza sacrificiul facut de printesa Roro Ateng are loc in fiecare an, cu ocazia zilei de nastere a acesteia.

In prezent, mii de pelerini  urca Muntele Bromo din Insula Java pentru a aduce ofrande spiritelor muntelui. Alimente, animale vii sau diverse sume de bani sunt aruncate in craterul vulcanului Bromo, care se inalta la 2 329 metri deasupra  nivelului marii.
Datorita acestui ritual public, Muntele Bromo a devenit una dintre cele mai renumite atractii turistice din Indonezia.

Saracii din regiune sosesc, la randul lor, la poalele muntelui, inarmati cu plase de pescuit pentru a prinde banii, animalele si obiectele aruncate de credinciosi, jertfe care nu reusesc sa cada in craterul stins al vulcanului…
Ritualul Yadnya Kasada a inceput odata cu secolul 15, spre sfarsitul Imperiului Majapahit de credinta hindusa. Printesa Roro Ateng alaturi de sotul sau, Joko Seger, s-au stabilit  la baza vulcanului. Lipsiti de darul de a avea copii, cei doi nobili indonezieni s-au rugat neincetat zeitatilor locale care au decis, intr-un final, sa-i ajute, cu conditia consacrarii unui copil in cinstea lor. Cei doi soti au fost de acord, ei avand impreuna, conform legendei, nu mai putin de 25 de copii. Cand a venit timpul sa sacrifice copilul zeilor, printesa a refuzat. In consecinta, zeii au pedepsit regiunea cu inundatii si cutremure pana cand cei doi si-au tinut cruda promisiune. Astazi, localnici cred ca Kesuma, spiritul copilului aruncat in vulcan, raspunde rugaciunilor credinciosilor si pazeste de boli copii din regiune.

Sursa : CNN
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase