Home » D:News » Brazilia isi mareste lista cu specii pe cale de disparitie

Brazilia isi mareste lista cu specii pe cale de disparitie

Brazilia isi mareste lista cu specii pe cale de disparitie
Publicat: 06.11.2008
Noua lista cu animale pe cale de disparitie a Braziliei este de trei ori mai mare decat in urma cu 20 de ani. Ministrul mediului este de parere ca dezvoltarea accelerata si despaduririle necontrolate poarta vina pentru situatia actuala.

In jur de 489 de specii au fost adaugate pe lista neagra, printre care balena albastra, albatrosul si uru nord-estic, un soi de cocos salbatic. Acesta numara in prezent 627 de specii amenintate cu extinctia, fata de 218, cate erau in 1989.

“Industria se expandeaza, agricultura se expandeaza, oamenii  populeaza ariile protejate, in vreme ce organizatiile care se ocupa de conservare sunt neputincioase”, a declarat ministrul Mediului, Carlos Minc.
Desi au adaugat multe specii, oficialii au reusit sa scoata de pe lista 79 de specii care nu se mai afla in pericol, printre care guara si caprioara de pampas. Animalele sunt protejate de lege, iar documentul ajuta la ghidarea oficialitatilor pentru o utilizare corecta a domeniilor in care se afla habitatele naturale ale acestora.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase