Home » D:News » De ce nu cad toate cometele in Soare?

De ce nu cad toate cometele in Soare?

De ce nu cad toate cometele in Soare?
Publicat: 10.11.2008
Acesta intrebare, simpla in aparenta, a preocupat generatii intregi de astronomi. Unul dintre acestia, americanul Fred Watson, crede ca a gasit raspunsul la dilema.

Soarele este cea mai mare planeta din cadrul sistemului astral care-i poarta numele. In mod logic, Soarele are cea mai mare gravitatie intre aceste planete, fapt ce duce in mod automat la atragerea spre Soare a tuturor cometelor care traverseaza sistemul nostru solar.
In timp ce unele dintre acestea sunt atrase si topite de Soare, o parte a lor reuseste sa-si modifice cumva traiectoria, iesind din raza sistemului nostru solar .

“O cometa beneficiaza de cea mai mare energie potentiala pe masura ce se departeaza de planeta care exercita asupra sa orice nivel de forte gravitationala. In momentul in care orbita de deplasare a cometei, cunoscuta sub numele de perihelion, se apropie de Soare, cometa respectiva are inca suficienta viteza pentru a se misca in jurul Soarelui mai repede decat forta gravitationala a acestui astru, care altfel ar atrage-o inevitabil spre el”, sustine acelasi Fred Watson.

Sursa : ABC Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase