Home » D:News » Dorinta de a epata in fata femeilor a dus la criza economica

Dorinta de a epata in fata femeilor a dus la criza economica

Dorinta de a epata in fata femeilor a dus la criza economica
Publicat: 11.12.2008
Barbatii au cheltuit dintotdeuna bani, produse sau cadouri pentru a atrage femeile, ne informeaza un nou studiu efectuat de o echipa mixta de istorici, sociologi si psihologi americani. Conform studiului publicat in prestigiosul Evolutionary Psichology, barbatii au cheltuit adevarate averi pentru a intra in gratiile femeilor.

Cei mai cheltuitori barbati sunt aceia care au avut cele mai multe partenere, dar isi doresc in continuare un numar si mai mare de relatii cu femeile.
Cheltuitul de energie pentru a atrage atentia femeilor este o activitate veche de mii de ani. Putem declara ca noi barbatii, o avem deja inscrisa in bagajul genetic. Daca barbatii din trecut erau apreciati daca aduceau acasa provizii, vanat, blanuri sau averi furate, in prezent situatia este usor diferita. Deoarece traim intr-o civilizatie consumerista, noi barbatii am ajuns sa ne aratam statutul in fata femeilor, etalandu-ne puterea financiara”, afirma Daniel Kruger, psiholog evolutionist in cadrul Universitatii din Michigan.

Profesorul Kruger a folosit in studiul sau date obtinute de la circa 400 de barbati si femei aflati in esalonul de varsta de 30-35 ani.
Conform rezultatelor obtinute, barbatii care au obiceiul de a-si cheltui majoritatea salariului lunar fara a economisi, s-au dovedit cei mai mari amatori de relatii si aventuri cu femei din afara casniciei.
Concluzia finala a studiului blameaza acest stil de viata ca fiind una din cauzele sociale de la baza declansarii crizei economice din prezent.
“Modul de a cheltui cat mai multi bani pentru a impresiona femeile, a rezultat in final intr-una din cauzele pentru care traim aceasta criza economica. Competitia intraspecifica din cadrul barbatilor americani precum si epatarea bunurilor in fata femeilor a dus la involutia economiei noastre”, incheie profesorul Kurger.

Sursa : Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase