Home » D:News » Nou dinozaur carnivor descoperit in Argentina

Nou dinozaur carnivor descoperit in Argentina

Nou dinozaur carnivor descoperit in Argentina
Publicat: 18.12.2008
Resturile celui mai mare dinozaur carnivor din genul dromaesaurizilor au fost descoperite de o echipa de paleontologi argentinieni intr-un depozit fosilifer din provincia Patagonia, anunta agentia de presa Reuters.

Dinozaurul a fost denumit Austroraptor cabazai in onoarea lui Alberto Cabaza, fondatorul Muzeului Municipal din Lamarque, cel ale carui studii au dus la descoperirea depozitului fosilifer din zona.
Carnivorul a fost un dinozaur de talie medie cantarind maximum 368 kilograme  si avand o lungime de circa 5 metri. Austroraptor-ul vana in urma cu  100 pana la 65 milioane de ani in teritoriile care astazi alcatuiesc Patagonia. Noua descoperire a adus lumina in privinta cunoasterii mai amanuntite a dromaesaurizilor, dinozauri carnivori asemanatori cu pasarile, care se deplasau biped si se hraneau cu oualelor celorlati dinozauri. Acesti dinozauri au fost considerati de multi paleontologi drept cele mai inteligente specii de dinozauri care au trait vreodata. Grupul dromaesaurizilor cuprindea specii de la talia unui corb pana la dimensiunile impozante ale lui Austroraptor cabazai.

Sursa : Reuters

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase