Home » D:News » Stonehenge – o sala de spectacol?

Stonehenge – o sala de spectacol?

Stonehenge – o sala de spectacol?
Publicat: 06.01.2009
Rupert Till, profesor universitar in cadrul Universitatii Huddersfield, crede ca a dezlegat misterul Stonehenge-ului, cel care a creat numeroase controverse in cercurile arheologice. In opinia Dr. Till, oamenii preistorici foloseau aceasta locatie drept sala de spectacole, deoarece arhitectura sa crea o acustica perfecta.

Giganticele blocuri de piatra de la Stonehenge, cu o vechime de 5000 de ani, sunt perfecte pentru ascultarea muzicii trance, este de parere acelasi Rupert Till. Expert in acustica si tehnologie muzicala in cadrul Universitatii Huddersfield, Till a declarat ca pietrele inalte sunt ideale pentru a amplifica ritmul repetitiv al muzicii trance. “Stonehenge-ul original avea probabil o acustica foarte placuta, asemanatoare cu cea a unei sali de concerte”, declara profesorul Till.

Deoarece starea actuala a monumentului nu mai corespunde standardelor de odinioara, profesorul a folosit un model computerizat pentru a recrea conditiile trecute. Rezultatele nu numai ca i-au permis sa auda sunete vechi de 5000 de ani, dar si sa reproduca sunetul unei persoane care ar fi vorbit sau ar fi facut zgomote in interiorul ansamblului.
Cu toate ca aceasta teorie nu a suscitat interesul arheologilor, profesorul Till s-a declarat satisfacut de rezultate cercetarilor sale.”In acest ansamblu, chiar si o simpla bataie de toba suna incredibil de dramatic. Acest spatiu avea foarte mult caracter”.

Sursa: The Telegraph

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase