Home » D:News » Inclestarea gigantilor!

Inclestarea gigantilor!

Inclestarea gigantilor!
Publicat: 05.02.2009
Extrem de putini oameni au putut asista vreodata la o inclestare intre doua dintre cele mai mari specii de maimute antropoide de pe Terra, si chiar si mai putini au reusit sa suprinda intr-o fotografie dramatismul unei asemenea confruntari. Un tanar manager englez a reusit, insa, sa aduca in fata publicului o imagine catalogata de critici drept „fenomenala”.

Disputa dintre cei doi masculi din specia gorilelor cu spate argintiu, aflati la gradina zoologica din Port Lympne, Anglia, s-a iscat, asa cum era de asteptat, din cauza unei femele. Momentul, extrem de rar, a fost imortalizat de Nicholas Godsell, managerul unei companii IT din Marea Britanie, iar imaginea surprinsa i-a adus deja acestuia marele premiu la concursul anual de fotografie din Folkestone si Canterbury.

„Nu pot sa cred ca am avut un asemenea noroc. Este singura fotografie pe care am realizat-o atunci. Pur si simplu, am declansat aparatul de fotografiat in momentul optim. Pe de alta parte, imaginea celor doua gorile a fost de-a dreptul infricosatoare”, declara Nicholas Godsell.

Desi mai multe organizatii ecologiste au cerut separarea masculilor, Adrian Harfield, managerul gradinii zoologice din Port Lympne se declara incantat de celebritatea adusa de conflictul gorilelor si nici nu se gandeste sa ia in calcul ideea contestatarilor. Mai mult, acesta spera ca vizitatorii sa vina in numar cat mai mare pentru a admira luptele dintre cei doi rivali. „Aparentele par ingrijoratoare dar va asigur ca ranile sunt extrem de rare in cazul celor doua gorile. Este adevarat ca dintii lor amenintatori si pumnii inclestati lasa imaginea unei inclestari violente. In realitate, cei doi incearca doar sa se intimideze si, mai degraba, fug unul de celalalt”, afirma acesta.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase