Home » D:News » ZIUA DARWIN: Acasa la dom’ profesor

ZIUA DARWIN: Acasa la dom’ profesor

ZIUA DARWIN: Acasa la dom’ profesor
Publicat: 09.02.2009
Casa lui Charles Darwin, celebrul promotor al evolutionismului, Down House, care se gaseste in orasul britanic Kent, va fi redeschisa publicului in aceasta saptamana, cu ocazia unei expozitii speciale menite a marca 200 de ani de la nasterea profesorului.

Domeniul lui Darwin fusese inchis pentru renovatii, dar acum casa si numeroasele gradini din jurul ei au fost reabilitate si restaurate in cadrul unui proiect condus de organizatia English Heritage. Majoritatea camerelor contin mobila originala si artefacte descoperite de insusi Darwin, astfel incat vizitatorii sa-si faca o imagine completa a vietii profesorului – un gentleman desavarsit, familist convins si revolutionar stiintific. Darwin s-a mutat in satul Downe impreuna cu sotia sa Emma in 1842, la sase ani de la celebra sa calatorie initiatica cu HMS Beagle. Profesorul a trait si a lucrat in Down House vreme de 40 de ani, aici prinzand contur si fiind scrise cele mai importante lucrari ale sale, printre care piesa de rezistenta a evolutionismului modern “Despre originea speciilor”.

Dimpreuna cu publicatii de stiinta, websiteuri si institutii din intreaga lume, Descopera.ro s-a raliat proiectului Darwin Day si declara 12 februarie Ziua Darwin in Romania. Cu ocazia implinirii a doua secole de la nasterea faimosului om de stiinta, portalul nostru va prezenta materiale speciale dedicate evenimentului, in care veti afla  amanunte picante si inedite din fabuloasa viata a celebrului profesor, va analiza cat de mult si de spectaculos s-ar fi schimbat teoria evolutionista daca Darwin ar fi fost la curent in secolul XIX cu ultimele descoperiri din secolul… XXI si va dezvalui cat de mult mai putem considera evolutionismul o teorie de actualitate precum si numeroasele domenii de cercetare care au fost influentate de acest curent de gandire.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase