Home » D:News » Jaguarii reapar in Mexic

Jaguarii reapar in Mexic

Jaguarii reapar in Mexic
Publicat: 12.02.2009
Fotografia primului jaguar observat in partea centrala a Mexicului a facut deja inconjurul lumii, readucand speranta pentru ecologistii mexicani care se lupta de ani de zile pentru salvarea de la disparitie a celei mai mari feline din America.

Un jaguar mascul a fost fotografiat de trei ori cu ajutorul unei camere actionate cu o trapa, in decursul zilei de 10 februarie, anul curent, undeva in salbaticia rezervatiei Sierra Nanchititla. Alaturi de cele trei fotografii, cercetatorii au descoperit nu mai putin de 132 mostre de excremente in cadrul aceleiasi rezervatii, semn ca acolo ar mai trai si alti jaguari.

Aceste feline impozante au disparut din majoritatea  zonelor Mexicului, ultimul exemplar din rezervatia Sierra Nanchititla, fiind observat in anul 1900. Cauzele regresului jaguarilor din Mexic au fost determinate de defrisarile abuzive, vanatorea si traficul cu pui de jaguari. Zoologul Mexican Octavio Monroy-Vilchis din cadrul Universitatii Autonome de Stat din Ciudat de Mexico este de parere ca jaguarul fotografiat recent la altitudinea de 1 845 metri,  se afla in cautarea si marcarea unui nou teritoriu.

Sursa : National Geographic

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase