Home » D:News » Mesajul secret din ceasul lui Lincoln

Mesajul secret din ceasul lui Lincoln

Mesajul secret din ceasul lui Lincoln
Publicat: 11.03.2009
Un ceas de aur care a apartinut presedintelui american Abraham Lincoln purta un mesaj despre care acesta nu a aflat niciodata.

Inscriptia secreta a fost descoperita de catre curatorii Muzeului National de Istorie Americana, desi vestile despre o posibila inscriptie pe mecanismul ceasului existau demult.

Razboiul Civil a inceput pe data de 12 aprilie 1861 in Fort Sumter, Charleston, Sudul Carolinei. In acea perioada, ceasul presedintelui american se afla in mainile lui Jonathan Dillon, care se ocupa de reconditionarea sa. Abia 45 de ani mai tarziu, ceasornicarul a declarat pentru The New York Times ca se ocupa de repararea ceasului presedintelui cand primele focuri au fost trase, prin urmare a simtit nevoia sa marcheze cumva evenimentul istoric. Conform declaratiei acestuia, nimeni nu a vazut inscriptia, iar presedintele nu stia nimic despre mesajul pe care il purta in buzunar.

Abia in prezent, curatorii muzeului au avut curiozitatea sa verifice existenta mesajului, la insistentele stra-stra-stranepotului ceasornicarului. Asa cum era de asteptat, gravura se afla in interiorul ceasului, datata in 13 aprilie 1861, cu inscriptiile: “Fort Sumter a fost atacat de catre rebeli” si “Slava Domnului ca avem un guvern”.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase