Home » D:News » O gaina a adoptat doi catelusi

O gaina a adoptat doi catelusi

O gaina a adoptat doi catelusi
Publicat: 13.03.2009
Atentia presei din intreaga lume a fost atrasa de un fapt surprinzator petrecut in China, unde o gaina are in grija doi catelusi orfani. Faptul in sine, este extrem de neobisnuit deoarece in opinia specialistilor avem de a face cu un caz in care instinctul matern al unei pasari a dus la adoptarea unor pui de mamifer.

Stapanul animalelor in cauza este Cao Fengying, din satul Majiaqiao, conform declaratiilor sale intre gaina si mama cateilor se infiripase deja o prietenie neobisnuita.  Se pare ca pasarea de curte si cateaua aveau o relatie de amicitie care dura mai mult de 2 ani de zile, rastimp in care cele doua animale au fost observate deseori jucandu-se si niciodata luptandu-se. Din nefericire, cateaua a fost otravita la doar 10 zece zile dupa ce a dat nastere celor doi catei.

“Credeam ca cei doi catei vor muri de tristete, dar a doua zi de dimineata am observat lipsa lor. Spre surpriza tuturor, cateii dormeu in cotetul de gaini, asezati confortabil sub gaina care-i incalzea. Gaina a continuat sa protejeze cateii, ajungand chiar sa atace alte pasari de curte care se apropiau sa fure din castronul de mancare al cateilor”, declara Cao Fengying. Ceilalti sateni sunt uimiti de sentimentele materne ale gainii, si nu inteleg atasamentul pasarii fata de catei. Cao, in schimb este convins ca pasarea de curte face acest gest din prietenie pentru mama cateilor.

Sursa : Ananova
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase