Home » D:News » Discovery a ajuns cu succes la SSI, asistata de… un liliac

Discovery a ajuns cu succes la SSI, asistata de… un liliac

Publicat: 18.03.2009
Nava spatiala Discovery a andocat ieri la Statia Spatiala Internationala, la 23:20 ora Romaniei, livrand cu succes ultimul panou solar necesar platformei orbitale.

Echipajul misiunii STS-119, compus din sapte membri, a fost intampinat de cei trei astronauti ai echipei Expeditia 18, formata din doi americani si un rus, aflati deja la bordul SSI. Aflat in misiune pe statia spatiala alaturi de echipajul de pe Discovery, astronautul nipon Koichi Wakata va ramane pe orita in locul americancei Sandy Magnus, care se va intoarce pe Pamant, impreuna cu astronautii de pe nava spatiala Discovery.

 

Misiunea NASA va dura 14 zile, iar montarea panoului solar cu ajutorul bratului mecanic al SSI va incepe chiar de maine.

 

In acest timp, la sol, NASA a anuntat ca Discovery a avut parte de un “vizitator” neasteptat in timpul lansarii, identificat in regnul animal. Este vorba despre un liliac cu urechi late (Barbastella barbastellus), care s-a agatat de rezervorul de combustibil al navei spatiale inainte ca aceasta sa decoleze si despre care oficialii NASA cred ca a murit in timpul ascensiunii spre orbita a lui Discovery. Pe baza imaginilor furnizate de camerele de filmat prezente la lansare, aceiasi oficiali sustin ca micul inaripat ar fi avut aripa stanga fracturata si, de asemenea, niste probleme la umarul drept, care l-au impiedicat sa-si ia zborul.

Video cu andocarea Discovery la Statia Spatiala Internationala:

Sursa: The Register

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase