Home » D:News » Masina zburatoare a decolat!

Masina zburatoare a decolat!

Masina zburatoare a decolat!
Publicat: 19.03.2009
Visul atator soferi - o masina care sa poata zbura la fel de usor cum merge pe sosea - a ajuns cu un pas mai aproape de realitate: in SUA, a fost testata o masina care, la o simpla apasare pe buton, isi desface aripile si isi ia zborul.

Se numeste Terrafugia Transition, a fost construita in Statele Unite ale Americii si, cu toate ca nu e primul prototip de automobil zburator, e primul caruia aripile pliabile ii permit sa treaca usor de la deplasarea prin aer la cea pe asfalt. Evident, Terrafugia va fi mai dificil de condus decat o masina obisnuita – soferul trebuie sa aiba si atestat de pilot, pe care sa-l poata arata atunci cand un politist i-ar face semn sa coboare pe sosea si sa traga pe dreapta.

Costul unui astfel de vehicul atinge 139.000 USD. Aparatul este clasificat in categoria aeronavelor usoare, iar reprezentantii companiei producatoare sustin ca poate zbura peste 600 km cu un singur plin de carburant. Pe sosea, masina ruleaza cu 185 km/h si poate fi alimentata cu benzina fara plumb de la orice benzinarie . Odata aripile pliate, masina-avion poate fi cu usurinta parcata intr-un garaj. Prototipul a fost testat la inceputuil acestei luni, iar firma producatoare asteapta acum certificarea din partea autoritatii nationale in domeniul transporturilor.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase