Home » D:News » Un altfel de concurs de frumusete: Miss Frumusete Morala

Un altfel de concurs de frumusete: Miss Frumusete Morala

Un altfel de concurs de frumusete: Miss Frumusete Morala
Publicat: 08.05.2009
Singurul concurs de frumusete din Arabia Saudita rastoarna standardele traditionale pe care aspirantele la titlul de “Regina a frumusetii” trebuie sa le indeplineasca.

Arbitrii acestui concurs national nu puncteaza frumusetea fizica a concurentei, imposibil de ghicit din spatele valurilor negre sub care se ascunde. Ceea ce conteaza cu adevarat este frumusetea morala a fetei, si mai ales, devotamentul si respectul pe care il arata fata de parintii ei.

“Scopul concursului este de a masura angajamentul concurentelor fata de legile religiei islamice. Este o alternativa a concursurilor de frumusete traditionale decadente care iau in considerare numai aspectul fizic al femeilor”, declara fondatoarea concursului, Khadra al-Mubarak. “Castigatioarea nu trebuie sa fie neaparat frumoasa. Noua ne pasa doar de frumusetea sufletului si a moravurilor”, a mai adaugat aceasta.

Concursul nu este televizat si nici un barbat nu este implicat in organizarea acestuia, prin urmare, concurentele au libertatea de a lasa deoparte valurile negre pe care sunt obligate sa le poarte in public. Miss “Frumusete Morala” se vrea o contraofensiva a invaziei stilului de viata si valorilor occidentale care se resimt in zona, propagate in mod special prin intermediul internetului si al televiziunii prin satelit.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase