Home » D:News » Dupa febra porcina, holera aviara

Dupa febra porcina, holera aviara

Dupa febra porcina, holera aviara
Publicat: 13.05.2009
Alerta e ridicata in Chile, dupa ce in ultimele saptamani, pe plajele din Araucania, la 790 km de capitala Santiago, au fost gasiti fara suflare circa 1400 de pinguini Magellan. Cauza? O forma de holera aviara care s-ar putea transmite si la oameni.

Primele rezultate ale examenului toxicologic realizat pe carcasele pinguinilor rapusi de boala au exclus orice forma de intoxicare. Dimpotriva, potrivit informatiilor publicate de La Tercera, cel mai important ziar chilian, cercetatorii de la Universidad Austral de Chile au identificat bacteria considerata cea mai probabila cauza a mortii: Pasteurella Multocida, capabila sa declanseze un anumit tip de holera, supranumita aviara, la unele specii terestre si de pasari acvatice.
 
Ceea ce ii inspaimanta insa cel mai tare pe oamenii de stiinta este faptul ca acest tip de holera se poate transmite de la animale la oameni, prin apa sau contact direct cu pasarile infectate. Si este vorba despre una dintre cele mai feroce forme de holera, provocand rapid septicemie si moartea bolnavului.

Sursa: Panorama

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase