Home » D:News » Stiati ca exista lagare de exterminare pentru animale?

Stiati ca exista lagare de exterminare pentru animale?

Publicat: 15.05.2009
Imaginea lagarelor naziste de exterminare din timpul celui de al doilea Razboi Mondial a ramas in memoria colectiva prin sadismul si prin atrocitatile pe care cu greu le putem asocia cu natura umana. Si totusi, langa noi, astfel de practici continua sa exista cu singura exceptie ca locul oamenilor a fost luat de animale.

Este si cazul unei asa zise ferme particulare – desi cuvantul potrivit ar fi lagar de exterminare – din aproprierea orasului Arhanghelsk, nord-vestul Rusiei, acolo unde proprietarii au dezvoltat o afacere infloritoare din comertul cu blana de foca arctica. Pentru ca legea interzice uciderea acestor animale aflate pe cale de disparitie, exceptie facand doar anumite perioade ale anului, mai multi intreprinzatori rusi s-au gandit ca o eventuala crestere a acestor animale in captivitate ii va feri de raspunderea legala si le va oferi in acelasi timp sume enorme de bani.

In fapt, blana focilor polare este una dintre cele mai apreciate in lumea creatorilor de moda si, implicit, una dintre cele mai scumpe din lume. Pentru a putea recolta o astfel de blana, angajatii fermelor trebuie sa ucida animalele doar cu ajutorul batelor, folosirea armelor de foc sau a cutitelor fiind interzisa pentru a nu altera calitatea materiei prime. Focile sunt ucise inca de la varsta de o luna din doua motive: pentru a se evita costurile prea mari pentru hrana miilor de animale dar si pentru ca in perioada primei luni de viata, puii de foca au o blana extrem de pufoasa si de calduroasa.

Un angajat castiga in jur de 150 de dolari americani pe luna, ceea ce, in aceasta parte lumii, inseamna un salariu destul de mare. Nu ei trebuie invinuiti insa. Daca ne gandim ca pe piata pretul unei singure haine de mici dimensiuni din blana de foca arctica ajunge la peste 7000 de dolari, adevaratii vinovati trebuie cautati in alta parte.

Sursa:English Russia

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase