Home » D:News » Gravura veche de 12.000 de ani reprezentand un mamut, descoperita in Florida

Gravura veche de 12.000 de ani reprezentand un mamut, descoperita in Florida

Gravura veche de 12.000 de ani reprezentand un mamut, descoperita in Florida
Publicat: 05.06.2009
Antropologii considera ca noua gravura a unui mamut, descoperita de un vanator de fosile amator in Florida, este cea mai importanta dovada a coexistentei oamenilor si a animalelor preistorice, cu 12.000 de ani in urma, pe teritoriul acestui stat.

Conform ziarului local Vero Beach 32963, osul dur de culoare maronie pe care sta inscrictionata gravura unica este un fragment lung de 30 centimetri ce provine de la un os mai mare care a apartinut “unui mamut, unui mastodont sau unui lenes urias” disparut, este de parere doctorul Richard C. Hulbert, palenontolog al Muzeului de Istorie Naturala din Flodira. Toate aceste animale au disparut cu cel putin 10.000 ani in urma.

Sculptata in os cu o piatra foarte ascutita sau cu dintele vreunui animal, imaginea este in mod clar cea a unui mamut ori mastodont adult. Teste mai amanuntite desfasurate pe parcursul ultimelor doua luni au indicat ca imaginea a fost realizata cat osul era inca proaspat, probabil imediat dupa ce animalul caruia i-a apartinut a fost ucis sau gasit mort.

Expertii care au examinat osul, gasit la o locatie din nordul Vero Beach ce nu a fost dezvaluita publicului, au concluzionat ca gravura si suprafata pe care a fost facuta au aproximativ aceeasi varsta – intre 12.000 si 14.000 ani – fara a prezenta urme ale vreunei influente recente.

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase