Home » D:News » Prietenia dureaza doar 7 ani

Prietenia dureaza doar 7 ani

Prietenia dureaza doar 7 ani
Publicat: 11.06.2009
Un nou studiu efectuat in societatile umane occidentale demonstreaza ca oamenii care traiesc acolo isi schimba prietenii de mai multe ori in decursul vietii. Mai mult decat atat, se pare ca oamenii obisnuiesc sa-si inlocuiasca prietenii vechi cu unii noi. Cu toate ca reteaua sociala a individului nu isi schimba dimensiunile, studiul demonstreaza ca oamenii au ajuns sa isi schimbe prietenii odata la 7 ani.

Sociologul Gerald Mollenhorst a efectuat un experiment pe un esantion de 1007 persoane cu varste cuprinse intre 18-65 ani. Dupa un interval de 7 ani, dr. Mollenhorst a intervievat din nou 604 persoane din lotul initial de voluntari. Rezultatele au aratat ca retelele sociale ale oamenilor au ramas in general stabile, dar multi membri ai retelelor erau noi. Doar un procent de 30 % din subiecti si-au pastrat vechii prietani. Dr. Mollenhorst a mai evidentiat ca retelele sociale nu sunt formate intotdeauna pe baza preferintelor personale.

Modul in care ne alegem prietenii este determinat de cele mai multe ori de oportunitatile create de intalniri accidentale, iar oamenii isi aleg in continuare prietenii pe baza unor contexte si locuri familiare precum cluburile din facultati sau companiile unde ajung sa lucreze. Un component important care lipseste studiului este reprezentat de impactul Internetului in largirea campului social al oamenilor din prezent.

Sursa : DailyGalaxy
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase