Home » D:News » Cei varstnici ar putea fi imuni la gripa porcina

Cei varstnici ar putea fi imuni la gripa porcina

Cei varstnici ar putea fi imuni la gripa porcina
Publicat: 22.06.2009
Varsta inaintata le-ar putea oferi celor trecuti de prima tinerete imunitate in fata noului virus al gripei porcine, raspandit deja in toata lumea.

In 1977, o tulpina de virus H1N1, cunoscuta si sub denumirea de “Gripa Ruseasca” si diseminata pe mapamond, a infectat persoanele cu varste sub 25 de ani intr-un procentaj mult mai consistent decat cel in care au fost afectate persoanele varstnice, expuse aceluiasi tip de virus in anii ’40 si ’50.

In urma unui sondaj efectuat in SUA la acea data, s-a constatat ca 70% dintre elevii unui liceu din Cheyenne, Wyoming, prezentau simptome de imbolnavire in timp ce profesorii lor se aratau imuni in fata bolii.

Acum, Leonard Mermel, specialist in boli infectioase al Spitalului din Rhode Island, sugereaza ca actualul virus gripal poate fi asemanator cu cel din anii ’70, incat oamenii mai in varsta sa se bucure inca o data de imunitate in fata sa. Acest lucru ar putea ajuta organizatiile publice de sanatate sa administreze in mod corect populatiei micile provizii de vaccin.

Larry Madoff, editor al serviciului de stiri epidemologice ProMED Mail, un program al Societatii Internationale de Boli Infectioase, sustine ca ipoteza lui Mermel este plauzibila, dar necesita totusi investigatii amanuntite.

Sursa: Wired

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase