Home » D:News » Britanicii au cautat prin toata tara cel mai vechi televizor

Britanicii au cautat prin toata tara cel mai vechi televizor

Britanicii au cautat prin toata tara cel mai vechi televizor
Publicat: 21.07.2009
In urma unei competitii deschise publicului larg, in Marea Britanie a fost identificat cel mai vechi televizor existent in tara, datand din anul 1936.

Proprietarul “venerabilului” aparat este Jeffrey Borinsky, un inginer electronist si colectionar pasionat de televizoare si radiouri vechi.

Aparatul castigator este un Marconiphone 702, construit in anul 1936 si capabil inca de functionare. Ecranul cu diagonala de 30 cm este montat in interiorul unei cutii mari de lemn, iar imaginea de la tubul catodic, montat vertical in cutie, este reflectatata intr-o oglinda. Aparatul are un buton pentru reglarea volumul, dar nu si butoane pentru schimbarea canalelor, deoarece, la vremea cand a fost construit, nu exista in Marea Britanie decat un singur post de televiziune: BBC.

Jeffrey Borinsky a cumparat aparatul cu 10 ani in urma de la un alt colectionar si inca lucreaza la restaurarea lui. O parte dintre componente fusesera inlocuite cu piese mai moderne, iar dl. Borinsky doreste sa restaureze televizorul dupa toate regulile artei, astfel incat acesta sa contina numai piese de epoca, datand din perioada in care a fost construit.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase