Home » D:News » Un mistret a devenit simbolul luptei impotriva guvernului SUA

Un mistret a devenit simbolul luptei impotriva guvernului SUA

Un mistret a devenit simbolul luptei impotriva guvernului SUA
Publicat: 28.07.2009
Un mistret cu o greutate de doar 70 de kilograme a devenit erou local in Florida dupa ce a reusit sa pacaleasca timp de aproape sase luni autoritatile care tineau mortis sa il captureze. A fost impuscat de mai multe ori cu tranchilizante, a fost prins dar a evadat de fiecare data, a fost urmarit de 429 de persoane... El este Wilbur, noul simbol al libertatii in America.

Un reprezentant al autoritatilor locale din Florida a sustinut ca incercarile de capturare ale porcului mistret au fost demarate inca din februarie, dar acesta a ramas liber pe masura ce numarul sustinatorilor sai crestea in fiecare zi. S-a ajuns pana acolo incat oamenii il numesc „un simbol al dorintei de a trai liber, in afara controlului guvernamental”. Oficialii sustin, insa, ca nu incearca sa ucida animalul, ci doar sa il fereasca pe acesta de eventualele pericole si sa evite pagubele pe care el le-ar putea crea. In acelasi timp, ei se declara uimiti de rezistenta porcului in fata metodelor traditionale de capturare a animalelor salbatice.

„Odata a fost impuscat de patru ori cu sageti tranchilizante, dar arata de parca ar fi baut o cantitate serioasa de tequila. Nu este usor sa il prinzi. In cazul de fata, avem un mistret de 70 de kilograme cu o atitudine ostila”, afirma Jim Crosby, directorul Organizatiei de Protectie a Animalelor din Florida.

In prezent, in statul american exista peste 500.000 de mistreti aflati in libertate. Expertii considera ca ei sunt urmasii porcilor domestici adusi de conquistadorii spanioli in secolul al XVI-lea.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase