Home » D:News » Ea este Penetratoarea! Cea mai mare bomba non-atomica

Ea este Penetratoarea! Cea mai mare bomba non-atomica

Ea este Penetratoarea! Cea mai mare bomba non-atomica
Publicat: 04.08.2009
Pentagonul intentioneaza sa urgenteze cercetarile in scopul construirii inainte de termenul de 20 iulie 2010, a celei mai puternice bombe non-atomice din intreaga lume, declara reprezentantii Air Force, care nu exclud folosirea noii arme in viitoarele conflicte din Orientul Mijlociu si Coreea de Nord.

Noua unealta a mortii, poarta numele inspirat de: Massive Ordonance Penetrator (MOP) si este aflata inca sub testari. MOP are o greutate socanta de 13 tone si 607 kilograme, fiind cea mai mare bomba conventionala construita pana in prezent. MOP a fost conceputa pentru a distruge buncarele aflate la mare adancime, pe care celealate bombe sau rachete nu le pot atinge.

“Daca Congresul American decide sa aloce suficente fonduri programului nostru, avionul modificat Northrop Grumann Corp’s radar evading B2 bomber, va fi capabil sa poarte mega-bomba in iulie 2010”, declara Andy Bourlan, purtatorul de cuvant al Air Force. Bomba va avea un progam de ghidare cu precizie produs de Boeing Co, introdus in premiera in interiorul celei mai mari bombe conventionale din dotarea fortelor armate americane. Compania Boeing din Chicago a declarat ca Pentagonul a facut comanda pentru un numar de 72 de asemenea bombe.

MOP va avea o lungime de 6 metri, si va putea fi lansata de la bordul aeronavelor militare din genul B52 sau B2. Bomba va putea distruge buncare aflate la adancimea record de peste 60 de metri, inainte de a exploda in interiorul solului, conform datelor date publicitatii de Pentagon.

Sursa : Reuters

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase