Home » D:News » De ce sta pasarea flamingo intr-un picior ?

De ce sta pasarea flamingo intr-un picior ?

De ce sta pasarea flamingo intr-un picior ?
Publicat: 14.08.2009
Una dintre cele mai simple, dar enigmatice enigme ale ornitologiloe a fost descifrata de catre specialistii Universitatii Philadelphia din Statele Unite ale Americii.

Dupa un studiu exhaustiv asupra unui grup de pasari flamingo aflat in captivitate intr-o rezervatie din Caraibe, ornitologii Matthew Anderson si Sarah Williams au descoperit motivatia care le face pe elegantele pasari de apa sa stea cu orele asezate intr-un singur picior: pasarile flamingo adopta aceasta pozitie pentru a-si regla temperatura corporala.

Cercetatorii au mai descoperit ca pasarile flamingo prefera sa isi odihneasca capetele pe o anumita partea a corpului in defavoarea celeilalte, comportament similar cumva cu al oamenilor care sunt fie dreptaci, fie stangaci. Spre deosebire de acest aspect, flamingo nu au vreo preferinta pentru piciorul drept sau stang , atunci cand se decid sa-si autoregleze temperatura corporala. Majoritatea pasarilor srudiate in Caraibe prefera, insa, sa-si odihneasca capul pe partea drepta a corpului. Ca un fapt interesant de mentionat, flamingo care sunt stangaci sunt mai agresivi cu semenii lor, ceea ce influenteaza semnificativ legaturile sociale din grupurile imense de flamingo.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase