Home » D:News » Copiii britanici vor lua lectii de fericire

Copiii britanici vor lua lectii de fericire

Marc Ulieriu 09.05.2007
Copiii britanici vor lua lectii de fericire
Guvernul britanic a anuntat noile materii pe care le vor studia elevii de gimnaziu, printre care se numara fericirea si bunele maniere, in efortul de a combate dificultatile cu care se confrunta unii tineri intr-o societate dominata de lipsa de comunicare, informeaza telegraph.co.uk.

Copiii vor studia fericirea, bunastarea emotionala si bunele maniere pentru a afla cum pot sa-si imbunatateasca performantele academice si comportamentul.

Ministerul britanic al Educatiei a luat aceasta decizie dupa ce a analizat rezultatele unui proiect pilot la care au participat elevi din scolile primare din Marea Britanie. Rezultatele studiului au scos la iveala faptul ca elevii pot sa se concentreze mai bine daca sunt invatati sa-si exprime sentimentele.

Studiul pilot, initiat de Institutul pentru educatie, a demonstrat ca elevii sunt mai calmi si mai cuminti dupa ce frecventeaza orele de fericire. In plus, copiii sunt mai respectuosi, mai sinceri cu cei din jur si au un mai mare respect de sine. La randul lor, profesorii au declarat ca se simt mai putin stresati din cauza slujbei.

Programul educativ, care urmeaza un concept cunoscut sub denumirea de Social and Emotional Aspects of Learning (SEAL) – Aspecte emotionale si sociale ale studiului – incurajeaza copiii sa vorbeasca despre propriile sentimente in cadrul grupului lor, in timpul unor sedinte coordonate de profesor. Copiii invata sa-si gestioneze sentimentele de furie si sa intre in contact emotional cu cei din jur.

In urma rezultatelor bune obtinute, guvernul britanic s-a hotarat sa extinda programul educativ si la cursurile gimnaziale. (MEDIAFAX)