Home » D:News » Tinerii din Marea Britanie spun ca nu pot trai fara internet

Tinerii din Marea Britanie spun ca nu pot trai fara internet

Tinerii din Marea Britanie spun ca nu pot trai fara internet
Publicat: 21.08.2007
Circa 80% dintre tinerii britanici au declarat ca folosesc zilnic internetul si ca nu pot trai fara calculator, potrivit unui studiu realizat de MTV-Nickelodeon si MSN, informeaza site-ul eMarketer.com.

„Prietenii joaca un rol important in viata tinerilor. Cand se intorc acasa de la scoala sau munca, socializarea nu se opreste, asa cum era cazul in trecut, ci se muta online. Copiii si tinerii sunt, in prezent, conectati continuu la internet“, a declarat Andrew Davidson, vicepresedinte al VBS International Insight, parte a MTV Networks International.

Internautul britanic isi petrece, in medie, 34 de ore online pe saptamana, este membru a pana la trei retele online de socializare si este conectat cu alte 86 de persoane. Peste jumatate dintre respondentii studiului au declarat ca au vizitat saptamanal site-ul unei retele de socializare online.

Pe de alta parte, studiul „Circuits of Cool/Digital Playground“ arata ca tinerii cu varste de 16-24 de ani au, in medie, circa 75 de numere in memoria telefonului mobil, insa numai 14% dintre ei isi foloseau telefoanele ca sa isi sune prietenii. Studiul precizeaza ca tinerii folosesc in principal telefonul mobil pentru transmiterea de mesaje text si pentru a asculta muzica.

Pentru realizarea studiului, Nickelodeon a intervievat 7.000 de copii cu varste de 8-14 ani si pe parintii acestora in Marea Britanie, Asutralia, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Italia, Suedia, Mexic, Brazilia, Japonia, China si India. Toti participantii erau utilizatori constanti de media. Pe de alta parte, MTV si „Circuits of Cool“ de la Microsoft au intervievat 18.000 de indivizi cu varste de peste 14 ani din Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, Suedia, Danemarca, Polonia, SUA, Canada, Brazilia, Mexic, China, India, Japonia, Australia si Noua Zeelanda. Toti respondentii beneficiau de acces facil la internet, telefoane mobile si la cel putin alte doua dispozitive electronice. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase