Home » Descopera in Romania » Descoperă România Sălbatică, documentarul fascinant realizat de doi români pasionaţi de natură – VIDEO

Descoperă România Sălbatică, documentarul fascinant realizat de doi români pasionaţi de natură – VIDEO

Publicat: 16.03.2016
Doi tineri, pasionaţi de fotografie, natură şi călătorii au muncit doi ani la realizarea unui documentar care surprinde frumuseţile României sălbatice.

Pasionaţi de fotografie şi iubitori de natură, Dan Dinu (35 ani) şi Cosmin Dumitrache (27 ani), vor lansa în aprilie primul episod al seriei Descoperă România Sălbatică.

‘‘Planul iniţial a fost de a realiza un singur film documetar de aproximativ o oră care să vină în completarea  proiectului fotografic intitulat ‘Romania Salbatică’, realizat de către Dan Dinu împreună cu WWF România şi care urma să prezinte toate parcurile naturale şi naţionale din ţară, cu specificul lor salbatic’’, a povestit pentru Descoperă Cosmin Dumitrache.

Ulterior, au renunţat la proiect din cauza lipsei fondurilor. La îndrumarea unei televiziuni locale din Braşov, cei doi tineri s-au apucat să realizeze un film mai scurt cu acelaşi specific dar care să prezinte doar o zonă anume. ‘‘După ce am terminat primul episod, noi am continuat să mai filmăm şi în alte zone pentru a avea o continuitate, însă între timp am aflat că televiziunea care ne-a propus iniţial realizarea emisiunii s-a desfiinţat. Cu toate acestea, nu am renunţat şi am mers mai departe, ajungând în primul an la şase episoade. Aşa a luat naştere Descoperă România Sălbatică’’, a precizat Cosmin.

Filmul este structurat în episoade de câte 25 minute, iar primul episod urmează să fie lansat în aprilie. ‘‘Practic, fiecare episod ne-a luat undeva între 5-7 zile de filmare pe teren, iar la montaj aproximativ 3-4 zile/episod. Filmarea primului episod a început în aprilie 2014 şi ne-am gândit să structurăm serialul pe sezoane a câte şase episoade pe sezon’’, a detaliat Cosmin.

Cele şase episoade ale primului sezon sunt: Rezervaţia de la Reci, Delta Dunării, Munţii Bucegi, Munţii Apuseni, Munţii Ciucaş şi Munţii Ceahlău. ‘‘Anul acesta o să mai filmăm încă şase episoade. Continuam şi realizarea filmului cel mare “Romania Salbatică”, însă nu ştim exact cât o să ne ia până la finalizarea lui deoarece sunt foarte multe zone de acoperit în perioade diferite ale anului’’, a adăugat el.

Costurile pentru producţie au fost suportate integral de către cei doi. Totodată, Cosmin s-a ocupat de imagine şi montaj, iar Dan a fost narrator şi fotograf. Cosmin Dumitrache face producţie video încă din adolescenţă, iar Dan Dinu este trainer foto şi organizează workshopuri şi cursuri foto.

Cei doi tineri români vor să realizeze o serie de documentare sub brandul NTD,  unde sunt prezentate toate proiectele la care lucrează.

‘‘Noi ne propunem să realizăm cât mai multe episoade şi să prezentăm astfel cât mai multe zone din ţara noastră. Încercăm să atragem cât mai mult atenţia publicului către frumuseţea zonelor naturale din România şi să le prezentăm sub forma acestor filme. În acelaşi timp speram să atragem şi potenţiali investitori si parteneri care să ne sprijine pentru a putea să ridicam ştacheta cu fiecare producţie’’, a mai spus Cosmin Dumitrache.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase