Home » Descopera in Romania » Bigăr, cea mai cunoscută cascadă din România, va putea atrage şi mai mulţi turişti în urma unui proiect de modernizare

Bigăr, cea mai cunoscută cascadă din România, va putea atrage şi mai mulţi turişti în urma unui proiect de modernizare

Bigăr, cea mai cunoscută cascadă din România, va putea atrage şi mai mulţi turişti în urma unui proiect de modernizare
Publicat: 18.05.2017
Printr-un proiect pilot de electrificare a locaţiei, aflate pe drumul naţional 57B la jumătatea distanţei dintre Anina şi Bozovici, numărul turiştilor ar putea creşte, dacă li s-ar asigura posibilitatea de a vizita zona şi seara.

Primarul spune că, momentan, e foarte complicată asigurarea iluminatului, pentru că cel mai apropiat transformator se află pe raza satului Poneasca, la mai bine de un kilometru distanţă, scrie Rador.

Cătunul aparţinător comunei Bozovici nu este racordat de ani buni la curent electric, în zonă existând o singură sursă de alimentare a Hidroelectrica, la barajul Poneasca, nefinalizat şi lăsat în paragină de peste 25 de ani.

Cătunul Poneasca găzduieşte în prezent aproximativ 10 persoane cu domiciliul sezonier, un parchet de exploatare a masei lemnoase şi un baraj de acumulare dezafectat, proiectat pentru asigurarea cantităţilor de apă necesare proceselor de producţie de la termocentrala Crivina, obiectiv parţial demolat în prezent.

Primarul de Bozovici, Adrian Sergiu Stoicu, lucrează acum la definitivarea documentaţiei pentru electrificarea localităţii cărăşene Poneasca şi implicit a popasului turistic de la Paralela 45.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, a îngheţat – Galerie foto

Legenda Cascadei Bigăr, una din cele mai frumoase din lume

Această cascadă din apropiere de Timişoara ar putea-o detrona pe celebra Bigăr. Imagini SPECTACULOASE

Descoperă în România: Cascada Bigăr şi alte minuni făurite de natură şi om pe Valea Almăjului (GALERIE FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase