Prima pagină Maratoanele Descopera Descoperă secretele Mafiei

Mafia Rusa – Uniunea Sovietica a Nelegiutilor

Nicu Parlog | 09.21.2009 | ● Vizualizări: 24139
Mafia Rusa – Uniunea Sovietica a Nelegiutilor     mafia rusa, crima organizata, KGB, marat balagula, boris eltin, Vor V Zakone + zoom
Galerie foto (16)

Fratia ticalosilor de dupa Cortina de Fier inspira frica si groaza prin simpla definitie. Reputatia ei este cladita pe munti de cadavre torturate. Puterea de care dispune este incredibila. Influenta sa atinge cele mai inalte varfuri din politica mondiala. Nu exista crima sau nelegiuire pe care soldatii sai rosii sa nu o fi dus-o in pragul perfectiunii malefice. Mai vicleana decat Comunismul, mai cruda decat KGB-ul, mai lacoma decat Globalizarea, mafia rusa este astazi mai puternica decat oricand. A supravietuit tuturor oranduirilor sociale manata de setea oarba de putere, dublata de o ferocitate devenita proverbiala in zilele noastre.

Viitor de aur Mafianoastra are!

Gruparile crimei organizade de dincolo de Cortina de Fier au inspate o istorie, traditie si motivatii cumva diferite de celelaltemafii care imparatesc peste Universul infractional international.Termenul in sine este cunoscut de populatia rusa subdenumirile deja consecrate de Russkaya mafiya, Krasnaya mafiya(Mafia Rosie) sau Bratva (Fratia). Crima organizata inRusia si republicile adiacente fostului colos sovietic au oexistenta pierduta prin perioada in care imensul spatiu din Eurasiaera populat de tari, nobili, negustori si omniprezentii mujici. Inacest taram vast, intre stepe si paduri nesfarsite strabatute dedrumuri de tara, in sate saracacioase si risipite in nesfarsituldepartarilor, in targuri si orasele animate de setea de viata aspiritului rus, in tot acest ansamblu aparent bucolic aveau saincolteasca germenii otravitori ai celei mai temute organizatiicriminale din lume. O incursiune in istoria si secretele mafiotilorrusi este asemanatoare cu nimic alceva decat cu o coborare in Iad.Un Iad rosu, lacom si salbatic unde raketii si mafiotii se poartaaidoma celor mai inspaimantatori demoni. Mafia rusa seinternationalizeaza cu pasi repezi lasand in urma chiar si multdiscutata Globalizare. Ceea ce a inceput pe timpul tarilor ca unfenomen infractional local, astazi isi proclama puterea peste lumeainterlopa din Statele Unite, Marea Britanie, Israel, UniuneaEuropeana, Balcani, Africa de Sud…Ar fi o greseala sa credem ca toti soldatii acestei temuteorganizatii criminale sunt de etnie rusa, printre membri marcantidin conducerea organizatiilor criminale ruse intalnindu-se multievrei, baltici, ceceni, georgieni sau armeni. Cat despre domeniulactivitatilor in care se implica mafia de dincolo de U.E., ei bine,nu exista activitate sau afacere legala sau nu care sa nu fi fostvizata de cruntii soldati din fratiile ruse. Incepand cutraficul de armament, carne vie sau droguri, domenii unde stapaniiracketilor sunt lideri mondiali si continuand cuescrocari, camata, asasinate la comanda, mita, corupereaoficialitatilor, pornografie infantila pe Internet, santaje, fraudepe Internet, furt de identitate, uzurpare de calitati oficiale,rapiri de persoane, trafic ilegal de materiale radioactive, furt depetrol si gaze naturale, spionaj, furturi de masini si bijuterii delux, prostitutie, intimidarea martorilor, violuri la comanda siculminand chiar cu acte tipice de terorism, nimic nu le-a scapatacestor demoni rosii. Fapt ce l-a facut pana si pe faimosulAlexander Soljenitin sa declare trist intr-una dintre memoriilesale ca "Maica Rusie a inceput sa nasca fiiticalosi"


Vor V Zakone - LegeaTalharilor

Spre surprinderea celor care credeau ca Mafia Rusa e un fenomenaparut dupa 1990 - momentul destramarii Uniunii Sovietice,originile crimei organizate ruse coboara pana in vremea RusieiImperiale si implicit a dinastiilor de tari. Inca de pe atuncidrojdia si scursoarea societatii care parazita targurile si oraseleMaicii Rusia s-a constituit intr-o grupare de sine statatoare culegi si cutume proprii, hotarata sa duca la perfectiune traiulaflat in umbra legii, moralei si respectului fata de semeni. Asas-a nascut Vor V Zakone, adica Fratia si Legea Talharilor,o grupare obscura unde s-au unit toti hotii, criminalii, talhariisi escrocii din Rusia. In acest adevarat sindicat alborfasilor, membrii se simteau ocrotiti de raidurile politiei,organizati si bine pregatiti pentru infama lor "meserie". Oricat deincredibil ar parea, in randurile Vor V Zakone functionau adevarate"scoli profesionale" unde tinerii ciraci erau invatati pas cu pas"arta" jafului, a talhariei, furtului, inselarii, escrocarii, totulculminand cu specializarea in omorurile la comanda…Puterea lor a ajuns la apogeu in vremurile tulburi aleRevolutiei Bolsevice din 1917 cand, pe fondul anarhiei generalecare devasta tara, bande inarmate de hoti terorizaupopulatia. Puterea si influenta lor crestea continuu panacand au ajuns un factor hotarator in noua societate cladita princrima de comunisti. Fenomenul a ramas cunoscut in istoriacriminologiei ruse sub numele de Vorovskoy Mir ( Lumea Hotilor). Infata tavalugului bolsevic, lumea paralela a talharilor nu s-aintimidat deloc. Ba din contra, multi membri ai FratieiHotilor s-au inscris cu frenezie in randurile noului PartidComunist si activand mai apoi drept vajnici tovarasi comisari inrandurile noii oranduiri sovietice. Dupa cum spunea cutristete un celebru istoric, "S-au intalnit cei mai maricriminali cu cei mai ticalosi hoti. Impreuna au cladit Comunismulsi au slefuit Omul Nou…"

Dupa ce ordinea de stat si cea sociala au fost stabilite in UniuneaSovietica, dupa anul 1921, NKVD-ul a distrus aproape intotalitate structurile si filialele Vor V Zakone. In ciudatuturor eforturilor, Monstrul Rosu nu a reusit, insa, sa zdrobeascaHidra Infractionala. Vor V Zakone a prosperat in Gulagurilestaliniste, revenind la viata mai puternica decat fusese anterioracestui moment. Fratia hotilor continuase sa existe subforma unei societati secrete al carei scop principal devenise la unmoment dat acela de intrajutorare mutuala in randul prizonierilorsi puscariasilor din lagare si inchisori. Membrii sai adoptasera unsistem de reguli interne in care se detasa ideea de supunerecompleta in fata legilor nescrise ale vietii de borfas, incluzandaici adoptarea infractionalitatii ca mod de viata si respingereamuncii cinstite sau amestecul in activitati cu iz politic. Oricemembru al Vor-ului cazut la inchisoare refuza din start oriceactivitate sau munca in folosul comunitatii dupa cum poruncea unadintre legile Fratiei. Dupa caderea Uniunii Sovietice,Vory-ii si-au asumat postul de lideri in cadrul tutror gruparilorde crima organizata care cresteau ca ciupercile dupa ploaie inRusia lui Eltin.Tulpina mama a vechii Vor V Zakone, alimentata de apelecapitalismului salbatic in care se afunda Rusia, avea sa ajunga laapogeu. Puterea delegatilor sai era atat de mare incat acestiemediau conflictele si reglarile de conturi intre diversele mafiirusesti locale. Codul lor era temut si respectat de oricine, fie elmembru in Fratie, politician sau simplu cetatean. Orice incalcare acodului ducea la pedepse crude care se concretizau intotdeauna inmutilari sau in cazurile mai serioase, torturi care se sfarseau cuviata nefericitei victime.


Borfasi, veterani derazboi, racketi si politicieni

In timpul perioadei cand a imparatit Leonid Brejnev, economiasovietica se afla in cadere libera. Colosul rosu se afla la apogeulRazboiului Rece cu S.U.A. Toate resursele si banii poporului setransformau in rachete, tancuri si toata gama de tehnologiimilitare menita sa le asigure sovieticilor suprematia in decursulabsurdei Curse a Inarmarilor. In tot acest timp, sectoareleAgriculturii, Alimentatiei, Serviciilor Sociale si Transporturilorerau vaduvite de la buget. Populatia sovietelor saracea, foamea sirationalizarea alimentelor isi facusera aparitia in viatacetatenilor sovietici. Noua situatie nu putea sa fie mai bunapentru lumea interlopa. Piata neagra inflorea. La fel si comertul"pe sub mana" cu "blugii" occidentali, cafeaua, produseleelectronice si electrocasnice, fructele exotice, alimetele de primaimportanta si multe alte produse necesare unui trai decent.Fratia Vor se dezvolta cu voiosie, specula si comertulilicit fiind cuvintele de ordine ale zilei. Desi eraudemonizati de autoritatile sovietice care-i prezentau claselor depionieri drept niste sobolani care rod bunastarea poporului, desiMilitia-i vana pe unde-i prindea, multi fiind ulteriori executatiin cadrul Tribunalelor Poporului, numarul lor nu scadea deloc,multi tineri rusi vazand in ei niste haiduci moderni si trendy careerau cumva o pata de culoare in lumea cenusie si plata aComunismului.Dupa caderea Cortinei de Fier, Mafia Rusa s-a emancipat cuo viteza fulgeratoare. In scurt timp, liderii sai au stabilitcontacte de colaborare cu triadele chinezesti, mafia siciliana sicartelurile sud-americane exportatoare de droguri. Subpresedintele Boris Eltin, multi lideri mafioti si-au indreptatatentia spre lumea politicii, convinsi fiind de avantajele unuipost de parlamentar sau consilier presidential. Se detaseaza inacesta directie figura lui Vladimir Podaev care a fostnumit de Eltin in functia de…membru al Comisiei pentru DrepturileOmului, cu toate ca Podaev avea trei condamnari anterioare, unapentru crima, alta pentru jaf si ultima pentru viol ingrup. Dupa anii '90, Vor-ul a inceput sa recruteze inrandurile sale o serie de tineri educati, proaspeti absolventi aiprestigioselor universitati si institute de cercetare ruse. Noiimembri din "Divizia Creierelor" au fost trimisi in lupta cumisiunea clara de a crea legaturi cu marii afaceristi si lumeapolitica. Pe de alta parte, disperati de saracia abrutizanta silipsa oricarui orizont viabil care au urmat destramariiU.R.S.S.-ului, multi functionari din guvernarile anterioare s-auorientat spre randurile crimei organizate. Langa ei s-au "inrolat"drept ucigasi platiti sau bodyguarzi ai noilor sefi de filialemafiote, un numar mare deveterani de razboi din perioadaconflictelor armate din Afganistan, Transnistria, Cecenia.Cresterea nivelului coruptiei nu a facut decat sa alimentezeputerea noilor mafioti. Inainte de caderea Cortinei de Fier, multietnici evrei cu cetatenie rusa au fost lasati sa imigreze in noulstat Israel. Atenti la aceasta portita de scapare dinParadisul Sovietelor, multi membri ai Fratiilor Vor si-aufalsificat documentele pretinzand ca sunt evrei oprimati decomunism. Inarmati cu pasapoarte israeliene si avandu-ialaturi pe mafiotii de etnie evreiasca care au profitat primii delibera "evadarea"oficiala spre "Tara Sfanta", Fratii s-au aglomeratspre Israel, loc de unde si-au lansat caracatita in intreaga lume,anticipand parca caderea comunismului si nevoia de "noi avanposturiinfractionale".


O parte a capetelor sitentaculelor…

Astazi, in subordinea gruparii mama a Vor-ului se afla o serie debande criminale care isi impart influenta atat in Rusia cat si inlumea intreaga. In fruntea lor troneaza niste personaje atat desinistre care l-ar face pe celebrul Don Corleone sa para un Ghandicomparativ cu acesti lideri ai lumii interlope. Sa-i cunoastemindeaproape :

 • Solntseva Bratva - A fost si a ramas in liniimari, cel mai puternic nucleu al crimei organizate din lumeaintreaga.
 • Dolgoprudnenskaia - Este o organizatie mafiotapur ruseasca, care isi etaleaza cu madrie titlul de una dintre celemai mari grupari mafiote care activeaza in Moscova, numele sauderivand de la Dolgoprudnii, unul dintre carteierele rau famate dinsuburbiile capitalei rusesti. Organizatia a fost fondata in anul1988 si este inca foarte influenta…
 • Izmailovskaia Bratva- Deriva, la randul sau,din districtul Izmailovo si este una din cele mai temute mafii dinMoscova. Gruparea are filiale puternice si in Tel Aviv, Paris,Toronto, New York si Miami. A fost fondata in anul 1980 subconducerea lui Oleg Ivanov. Numara in randurile sale circa 300-500membri activi, fiind divizata in doua "companii" -Izmailovskaia siGolianovskaia. Ambele sectiuni folosesc grade si ierarhii militarein randul membrilor precum si un regulament intern care trebuierespectat cu sfintenie. Gruparea se ocupa in principal cu asasinatela comanda, extorcari si infiltrari in lumea afacerilor.
 • Tambov Bratva - este o organizatie similaracare activeaza insa exclusiv in orasul Sankt Petersburg.
 • Obshina ( comunitate in lb, rusa) este de fapto grupare alcatuita in exclusivitate din ceceni. Obshina eteprobabil cea mai temuta ramura a Mafiei Ruse, deoarece nu este doaro formidabila organizatie criminala ci si o grupare paramilitarafara rival. Conform unor experti, gruparile criminale cecene auformat cea mai de temut mafie in randul minoritatilor din fostaU.R.S.S. Unii membri ai sai au legaturi stranse cu militantii sirebelii ceceni.
 • Orekhovskaia Bratva - A fost, la randul ei, ogrupare din cartierul Orekhovo care a detinut suprematia in Moscovain perioada cuprinsa intre anii 1980-1990.
 • Familia Apushkin - Acesta grupare mafiota rusaa fost printre primele care si-au creat filiale in afara RusieiSovietice. Din anii '80 pana in prezent stapaneste lumea interlopadin Scandinavia si Franta. Este atat de puternica in EuropaOccidentala, incat controleaza insasi piata europeana.

Lux Mafiot

Mafia rusa are in fruntea sa niste personaje a caror viata realaface sa paleasca orice scenariul al vreunui film hollywoodiandespre mafioti. O scurta trecere in revista a acestor "porumbei aipacii" este mai mult decat edificatoare :

 • Evsei Agron - Considerat drept primul sef almafiei ruse din New York, Agron a fost un etnic evreu, membru alVor-ului inca din copilarie, care folosindu-se de faptul ca eraevreu, a reusit sa emigreze in S.U.A. inca din anul 1975 in plinRazboi Rece. Ajuns aici, Agron s-a impus repede in randulcomunitatii de evrei rusi din Brighton Beach, New York. S-a facutremarcat prin cruzimea neobisnuita si tendinta de a folosi violentacu orice ocazie. Printre aliatii sai se numara familia Gambino,foarte puternica si influenta la acea vreme. Evsei Agron a sfarsitucis in anul 1985, titlul si puterea sa fiind preluate de adjunctulsau Marat Balagula si de fostul sau sofer si bodyguard, evreulBoris Nayfeld.
 • Marat Balagula - Nascut in Ucraiana, Balagulaa fost multa vreme suspecat ca a ordonat asasinarea sefului sau,Evsei Agron. Printre afacerile sale se numara taxa de racket pusaunei coducte de benzina, taxa care i-a adus in scurt timp suma de 1miliard $. Din acest motiv, Balagula era protejatul familiei demafioti italieni Lucchese, interesata, de asemenea, de baniiproveniti din taxele de racket. Balagula a fost eliberat dininchisorile americane in anul 2004, de atunci nu se mai stie nimicde el.
 • Victor Bout - Avem de a face aici cu o figuraextrem de interesanta, fost maior in cadrul GRU, Traficantinternational de armament, evadat din mai multe inchisori, fosttranslator al Armatei Rosii. In prezent este incarcerat in Rusia siasteapta extradarea in Statele Unite. Hollywoodul a facut un filmdespre viata sa, in rolul principal fiind distribuit actorulNicholas Cage. Conform expertilor si biografilor, filmul este ocopie palida a vietii si activitatii lui Bout.
 • Monya Elson - Nascut in Chisinau, RepublicaMoldova, Monya a fost printre cei mai temuti ucigasi profesionistidin randurile Mafiei Ruse. In afara orelor cand asasina la comanda,Monya era innebunit de bijuteriile scumpe. Monya jefuia magazinelede bijuterii din New York, impucandu-i fara mila pe bijutierii carenu se conformau destul de repede ordinelor sale. Om cu multidusmani in factiunile rivale, Monya Elson a scapat numeroaselortentative de asasinat. Inca din anul 2005 se afla intr-o inchisoareAmericana. Monya a fost si a ramas mana dreapta a mafiotuluiVladimir Zilber.
 • Ludwig "Tarzan" Fainberg -Ludwig (pe numelesau Leonid) s-a nascut in orasul Odessa din Ucraina. La vasta de 3ani se muta cu familia in orasul Cernauti, unde ramane pana in anul1972, moment in care emigreaza in Israel cu familia. Se inroleazain fortele armate israeliene unde nu reuseste sa-si faca totusi ocariera militara. Dezamagit, intra in contact cu vechii saiprieteni rusi care-i incredinteaza misiunea de a intermediatransporturile de droguri dintre Cartelul Medellin si Mafia Rusa. Afost arestat in mai multe randuri, fiind extradat in Israel. Inprezent traieste liber in Canada alaturi de sotia si fiica sa.
 • Viaceslav "Yaponcik" Ivankov - "Japonezul"caci asa se traduce Yaponcik din lb. rusa, este cel mai puternicmembru Vor V Zakone care a activat in Statele Unite. Porecla si-odatoreaza atat staturii sale mici cat si interesului avid in ceeace priveste Artele Martiale. Nascut in Gruzia din parinti rusi, acrescut pe strazile Moscovei formand o banda care se folosea deacte false de militieni pentru a intra in casele oamenilor si a-ijefui. Dupa ce ispaseste 14 ani de inchisoare este eliberat in anul1991. Imediat se indreapta spre Statele Unite unde organizeaza ocelula Vor V Zakone. Este arestat de F.B.I care il acuza deextorcarea a milioane de dolari din partea oamenilor de afacerionesti de nationalitate rusa. In inchisoare acuza cu tupeuautoritatile americane ca au inventat deliberat mitul mafiei rusecu unicul scop de a-si justifica salariile si activitatea. Gura samare l-a dus doar la necazuri, declarand in continuare ca el nueste capul Mafiei Ruse, ci F.S.B.-ul (Serviciile Secrete Ruse)… Inanul 2004 este deportat in Rusia. Japaonezul nu se lasa, impuscanddoi nationalisti turci in decursul unei discutii furtunoasedintr-un luxos restaurant moscovit. Curios, juriul nu il gasestevinovat… singurul martor, un politist, declarand ca nu il vazuse inviata sa pe Yaponcik. Larisa Klinskaia, experta in studiulgruparilor infractionale ruse, aminteste in cartile sale caYaponcik este autoritatea finala in sistemul penitenciarelor,oricine cade dupa gratii traieste sau moare doar din voia sa. Pedata de 28 iulie 2009, Japonezul scapa cu viata in urma uneiincercari nereusite de asasinat…
 • Semion Moghilevici - Acesta este omulconsiderat de F.B.I. ca fiind adevaratul sef suprem al Mafiei Ruse.Moghilevici s-a nascut intr-o familie din Kiev, extrem deinteligent, la varsta de 22 ani termina Universitatea din Lvov cunoata maxima din stiintele economice. Spre disperarea familiei salecare-i prevedea un viitor departe de crima organizata, Semionabandoneaza o posibila cariera universitara si intra in randurilebandei Liubertskaia din Moscova. Profitand de zecile de mii decetateni rusi si etnici evrei care emigrau in anii '80 in Israel,Moghilevici ajunge la randul sau in Tel Aviv. In prima sa mareescrocherie, fura banii tuturor emigrantilor evrei proaspat sositiin Israel. Le promite acestora ca le va vinde obiectele de artavaloroase, cu banii obtinuti urmand sa le cumpere, case, mobile saubunuri casnice. Evident, emigrantii pagubiti nu vad niciun ban,Moghilev fugind cu banii in Europa. Suma stransa a fost folosita lainvestitii in piata neagra si alte activitati infractionale. Inanul 1990, Moghilev era deja milionar. Se muta in Israel odata culocotenentii sai. In 1998 spala bani in cateva banci americanereusind sa scoata un profit uluitor de 10 miliarde $. A fostarestat in Moscova in ianuarie 2008 pentru evaziune fiscala, cutoate acestea a fost eliberat pe cautiune pe data de 24 iulie2009…

Marat Balagula


Tatuaje si coduri aleonoarei

Pentru un neinitiat, tatuajele mafiotilor rusi par o inlantuirefara noima unde troneaza de-a valma biserici, diavoli, capete delupi, fetite, cruci, portrete, stele, panze de paianjen, galoanemilitare si multe alte astfel de simboluri. Cel mai pregnant simboleste cel al unei biserici sau manastiri tatuata pe piept, umeri sauspate. Doar ocnasii imbatraniti in rele au dreptul sa se tatuezeastfel. Numarul de turnuri al bisericii semnifica de cateori a fost inchis mandrul purtator al tatuajului. Subbiserica este deseori trecut citatul "Biserica este casa luiDumnezeu iar inchisoarea este casa criminalilor".Mafiotul care are tatuat un pirat a fost mai mult ca sigurun "soldat" care a comis un jaf armat sau a incalcat articolul 167din Codul Penal Rus. Cel care are tatuat un craniu este unucigas. La fel cum cel care are panza de paianjen pe umar nu estealtceva decat un dispretuit dependent de droguri. Cei care au stelesau galoane militare pe umeri se bucura de un respect nelimitat.Acestia sunt "capitanii", cei care au trait in demnitate si onoareconform codului Vor V Zakone. Cei care au stele tatuate pe genunchiasteapta sa fie promovati capitani. Un "capitan" nu poate fi umilitsau pus sa stea in genunchi de nimeni. Inconstientul care o face nutraieste mai mult de 3 zile, conform codului nescris al ocnasilorrusi. Cel care are un trandafir pe piept este un membru marcant alMafiei Ruse - nu trebuie jignit sau suparat de niciun altdetinut…Cei care poarta tatuaje false sau neconforme rangului lorsfarsesc in urma unei morti lente si agonizante. Nimeni nu se joacasau braveaza cu simbolurile Vor-ului…Tatuajele pecrestetul capului sunt aplicate cu forta si au scopul de dublu dea-l umili pe posesor si a-i avertiza pe ceilalti detinuti inprivinta sa. Homosexualii, cei care au abuzat copii sau aucolaborat cu gardienii sunt intotdeauna pasibili de un tatuajfortat aplicat pe cap sau frunte. Ghinionistul mai trebuie sa siplateasca eforturile celui care l-a tatuat…Alexandr Gurov, un expert criminalist rus specializat pe studiulfratiei Vor: "Spre deosebire de Cosa Nostra, Vor-ul are regulimai putine dar mult mai severe. Niciun membru al Fratiei nu trebuiesa aiba legaturi cu lumea oficiala. Aceasta inseamna ca nu are voiesa serveasca in armata sau politie, nu are voie sa se casatoareascasi trebuie sa aiba ani buni de puscarie in pedigree inainte a de fiprimit in randurile Vor-ului". Etnia sau nationalitatea nouluimembru nu au nicio importanta, multi membrii ai Vor-ului fiinducraineni, ceceni, armeni, georgieni, azeri sau baltici.Conform codului Vor, un frate trebuie sa :

 • Uite toate legaturile si contactele cu rudele sale mama, tata,frati, surori etc…
 • Nu i se permite sa aiba propria familie. Fara sotie, faracopii. Cu toate acestea, are voie sa aiba cate amante doreste.
 • Niciodata, sub niciun fel de circumstanta nu trebuie samunceasca cinstit. Mai bine sa moara de foame decat sa munceasca.Abuzurile sexuale asupra copiilor sunt aspru pedepsite de Frati,mult mai aspru decat legea statului.
 • Traficul de arme si droguri sunt si ele considerate o forma decomert, prin urmare sunt incompatibile cu statutul de Vor.
 • Trebuie sa-si ajute fratii prin orice mijloace. Suport materialsau moral
 • Trebuie sa tina secrete informatiile despre complici sauascunzatori, case conspirative sau apartamente sigure, locuri deintalnire sau depozite de arme si bani.
 • In situatii dificile nu trebuie sa ia asupra sa faptele altuiVor deoarece il va obliga pe acesta sa-i cumpere timpul petrecut ininchisoare.
 • In cazul unui conflict cu un alt Vor, nu trebuie sa-si facadreptate singur ci sa convoace un consiliu al Fratiei.
 • La astfel de consilii prezenta este obligatorie.
 • Ofensa unui Vor se spala cu sange.
 • Nu trebuie sa dea semne de slabiciune daca trebuie sapedepseasca un alt Vor la ordinele consiliului.
 • Nu trebuie sa joace jocuri de noroc daca nu are bani sa acoperepierderile.
 • Nu trebuie sa aiba nici o legatura sau conexiune cuautoritatile.
 • Trebuie sa-i invete pe incepatori tainele "meseriei"
 • Nu trebuie sa bea alcool pana isi intuneca ratiunea sijudecata
 • Trebuie sa fie informat in privinta rangului celorlaltiFrati.
 • Nu trebuie sa primeasca in maini arme din partea autoritatilor.Nu trebuie sa serveasca in armata, politie sau trupelespeciale.
 • Este obligat sa-si duca la capat orice promisiune in fatacelorlalti Frati.

REVINO MAINE PENTRU A AFLA TOTUL DESPRE CEI MAI FIOROSIASASINI AFLATI IN SLUJBA MAFIEI, IN URMATORUL EPISOD AL MARATONULUI"DESCOPERA SECRETELEMAFIEI"!

Nu ratati niciun articol din maratonul "Descopera secreteleMafiei" si veti afla ceea ce putini au avut curajul sava spuna pana acum...crima organizata se desfasoara chiar langavoi, face parte din viata voastra, fara ca macar sa ostiti!