Home » D:News » Tratamentul cu Botox ar putea pune punct unor probleme urinare

Tratamentul cu Botox ar putea pune punct unor probleme urinare

Publicat: 08.10.2012
Tratamentul cu Botox ar putea pune punct unor probleme urinare
Un nou studiu a demonstrat că injecţiile cu Botox pot reduce şi chiar stopa incontinenţa urinară la femei.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că injecţiile cu Botox, folosite în mod normal împotriva ridurilor, migrenelor şi transpiraţiei, pot ajuta la stoparea incontinenţei urinare la femei.

Concluzia a venit în urma unui studiu în care 250 de femei au fost împărţite în două grupuri.  O parte dintre femei au urmat un tratament normal împotriva incontinenţei urinare, în timp ce restul au fost injectate cu Botox în zona vezicii urinare. Rezultatele au arătat că toate femeile au înregistrat, în medie, trei scurgeri pe zi, de-a lungul a celor 6 luni de studiu, comparativ cu 5 scurgeri pe zi, cât raportaseră înainte de încetarea cercetării. 

Mai mult, s-a observat că numărul femeilor care s-au vindecat total de incontinenţa urinară a fost dublu în cadrul grupului tratat cu Botox. 

O vezică urinară hiperactivă se caracterizează, de obicei, printr-o nevoie incontrolabilă de a urina. Ultimele statistici indică faptul că această afecţiune afectează până la 19% din femeile de vârsta a treia. 

Cu toate că efectul injecţiei cu Botox nu este permanent, cercetătorii sunt optimişti şi susţin că un astfel de tratament le-ar veni în ajutor femeilor suferinde. 

Sursa: Global Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase