Home » D:News » Cea mai lungă căsnicie: 87 de ani

Cea mai lungă căsnicie: 87 de ani

Publicat: 03.11.2012
Cea mai lungă căsnicie: 87 de ani
El are 107 ani, ea are 100. Karam şi Katari Chand, originari din India şi care trăiesc acum în oraşul Bradford, Marea Britanie, sunt căsătoriţi de 87 de ani, iar „recordul” lor este în curs de confirmare, urmând a fi înscris în Guinness Book.

 

În această lună, cei doi sunt sărbătoriţi nu doar de familia lor, ci şi de tot oraşul Bradford, care organizează o petrecere în onoarea lor.

Karam şi Katari s-au căsătorit în contextul unui mariaj aranjat de familii, după o tradiţie care există şi acum în India. Au avut şansa de a se potrivi şi se înţeleg bine şi azi. 

Unul dintre elementele căsniciei lor reuşite este faptul că au şi au avut mereu grijă unul de celălalt, în toate modurile posibile. Karam spune că modul său de „a fi romantic” este să îi spună mereu glume lui Katari, pentru a o face să râdă, iar Katari îşi aminteşte cum îi pregătea soţului ei mâncăruri vegetariene proaspete în fiecare seară.

Alte „secrete”? După propriile lor declaraţii, petrec mult timp împreună şi merg împreună peste tot; se ascultă unul pe celălalt, manifestă toleranţă şi fidelitate faţă de partener şi împărtăşesc aceleaşi valori sociale şi religioase.

Un alt factor care a contribuit la longevitatea lor – separat şi în cuplu – este grija constantă din partea familiei, sprijinul dat de copiii lor, astăzi adulţi. Karam şi Katari au împreună opt copii şi 28 de nepoţi. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase