Prima pagină D:News

Când NASA a aruncat în aer deşertul pentru a putea simula terenul de pe Lună (GALERIE FOTO)

Redactia Descopera.ro | 01.25.2013 | ● Vizualizări: 238
Atronauţii Jack Schmitt şi Gene Cernan stând pe marginea unui crater creat de NASA în Arizona     + zoom
Galerie foto (25)

Înainte ca astronauţii americani să ajungă pe suprafaţa Lunii, ei au trebuit să facă câteva exerciţii aici, pe Pământ. Pentru a face posibil acest lucru, NASA a aruncat în aer o mare parte din deşertul Arizona.

Agenţia spaţială a folosit sute de kilograme de dinamită şi câteva zeci de tone de îngrăşământ pentru a forma cratere în deşertul Cinder Lake. Dimensiunea craterelor varia între 1,5m şi 12m şi erau localizate după un model standard. 

NASA a folosit o hartă lunară precisă pentru a crea o replică a zonei în care urma să aterizeze Apolo 11. 

Pentru crearea celor 47 de cratere pe bucata de deşert, care se întinde pe 150 de metri pe 150 de metri, în cele 4 zile de lucru, au fost utilizate peste 140 de kilograme de dinamită şi 6.123 de kilograme de îngrăşământ amestecat cu fertilizator şi combustibil. 

În aceeaşi perioadă, o a doua suprafaţă de simulare a fost creată tot aici, de data aceasta ea conţinând 354 de cratere. 

Aceste cratere le-au permis astronauţilor să facă exerciţii pe teren dificil, folosind un vehicul lunar (LRV). 

Recent, fotografii Geoff Manaugh şi Nicola Twilley au vizitat regiunea Cinder Lake şi au constatat că niciun crater nu a putut face faţă trecerii timpului. Astăzi, gările masive create de NASA în interesul explorării spaţiale sunt aproape imperceptibile. Doar în unele zone mai există câteva adâncituri în pământ care demonstrează că acum mai bine de 40 de ani au acolo au fost o mulţime de cratere. 

 

Fotografiile recente realizate de Geoff Manaugh şi Nicola Twilley surprind ce a mai rămas din craterele NASA

 

Surse: Daily Mail, Venue