Home » D:News » Oamenii supraponderali trăiesc mai mult deoarece creierele lor „au ce mânca”

Oamenii supraponderali trăiesc mai mult deoarece creierele lor „au ce mânca”

Oamenii supraponderali trăiesc mai mult deoarece creierele lor „au ce mânca”
Publicat: 01.03.2013
Oamenii supraponderali trăiesc mai mult decât cei slabi, întrucât creierele lor primesc mai multă hrană atunci când se confruntă cu situaţii stresante, susţine un expert din Germania.

Achim Peters susţine că persoanele supraponderale fac faţă stresului mai bine decât restul oamenilor, deoarece metabolismul lor funcţionează mai bine în astfel de situaţii. 

Profesorul Peters, de la Universitatea din Luebeck şi autorul romanului „Overweight Myths – Why Fat People Live Longer” studiază de trei decenii creierul şi legătura sa cu obezitatea. De-a lungul carierei sale, Peters susţine că a descoperit că ipoteza conform căreia oamenii supraponderali trăiesc mai puţin este doar un mit. 

„În situaţii de stres, oamenii pot reacţiona în două moduri: unii mănâncă mult şi devin obezi iar alţii refuză să mănânce şi devin prea slabi. Cei care mai târziu se îmbolnăvesc sunt oamenii care s-au abţinut de la mâncare. Comparativ cu aceştia, cei graşi sunt mai sănătoşi”, a explicat Peters. 

De asemenea, specialistul a adăugat că nu este o problemă să fi slab şi că problemele apar atunci când peroanele stresate încep să slăbească pe acest fond. 

„Trebuie să ne îngrijorăm mai mult pentru oamenii slabi şi stresaţi, decât pentru cei graşi. Chiar dacă se consideră că aceşti oameni nu au probleme de sănătate, tocmai pentru că sunt slabi, în realitate ai mor mai repede”, a mai declarat expertul.

Profesorul Peters a declarat pentru o publicaţie germană că, împreună cu echipa sa de cercetare, a studiat „stresul toxic” produs de factorii ce nu pot fi controlaţi de individ, precum sărăcia, abuzul, divorţul, respectul de sine şi problemele de la locul de muncă. În aceste situaţii, indivizii care se îngraşă ca urmare a acestui stres se descurcă mai bine deoarece creierele lor primesc substanţele nutritive de care au nevoie. 

„când creierul nu primeşte hrana din exterior, o ia din interior, de la muşchi sau chiar mai rău de la organe. Oamenii slabi şi stresaţi sunt cei mai puţin sănătoşi. Până acum, a fost studiată doar relaţia dintre supraponderalitate şi mortalitate”, a notat Peters. 

Potrivit lui, „dezechilibrul social” care determină apariţia stresului nu poate fi reparat cu diete. 

„Societatea trebuie să se schimbe, nu oamenii graşi”, a încheiat acesta. 

Sursa: Daily Mail
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase