Când zbori la fel ca Superman: wingsuit flying în Rio de Janeiro! (VIDEO)

19 03. 2013, 12:11

Sommer, un paraşutist profesionist, a folosit o cameră instalată pe casca sa pentru a oferi oamenilor o perspectivă unică asupra oraşului brazilian. Cei doi temerari au fost sponsorizaţi de Red Bull.

„Mereu mi-am dorit să realizez un zbor urban cu ajutorul unui wingsuit”, a explicat Sommer.

Cei doi pasionaţi ai sporturilor extreme nu s-au limitat la a zbura deasupra oraşului, ci au decis să treacă printr-un spaţiu foarte îngust, de doar 8 metri, ce separă cele două clădiri Ventura Corporate Towers. La prima vedere, cei doi bărbaţi par a se îndrepta spre o coliziune fatală, însă reuşesc să treacă la timp prin breşa dintre cele două clădiri.

„Odată ce ne-am dat seama că putem face acest lucru, am măsurat distanţa la care era nevoie să fim aruncaţi din avion, de la ce altitudine şi la ce distanţă de aceste clădiri”, a explicat Sommer.

Sommer recunoaşte că nu a obţinut o autorizaţie pentru a efectua această cascadorie fără precedent. Din acest motiv, cei doi pasionaţi ai sporturilor extreme au efectuat saltul la ora 5:45 dimineaţa, cu 20 de minute înainte ca primul zbor comercial să apară pe orizontul oraşului Rio de Janeiro.

Iată uluitorul salt realizat de cei doi:

Aceasta nu a fost prima săritură a celor doi, care au mai explorat în aceeaşi manieră canioane şi munţi din întreaga lume. După această reuşită, Sommer are un plan şi mai mare: „Mi-ar plăcea să vizitez New Yorkul din zbor. Acesta este cel mai mare vis al meu”, a concluzionat norvegianul.

Sursa: ABC News