Home » D:News » Zâmbetele şi mişcările viitorului bebeluş pot fi urmărite în 3D graţie unei tehnologii inovatoare (FOTO/VIDEO)

Zâmbetele şi mişcările viitorului bebeluş pot fi urmărite în 3D graţie unei tehnologii inovatoare (FOTO/VIDEO)

Publicat: 01.04.2013
Oamenii ce se pregătesc să devină părinţi îşi văd pentru prima dată viitorul copil pe un ecran alb-negru, sub forma unei imagini neclare. Acum, graţie unei noi tehnologii, viitorii părinţi au şansa de a vedea fetusul din pântecele mamei aşa cum nu l-au mai văzut niciodată.

Un nou software foloseşte datele obţinute cu ajutorul unui scanner cu ultrasunete 3D şi adaugă culoare, textura pielii, lumini şi umbre pentru a oferi o imagine de o claritate excepţională, permiţând părinţilor să vadă faţa copilului nou născut înainte să se nască.

De asemenea, specialiştii au conceput şi o variantă „4D” ce permite viitorilor părinţi să vadă în timp real zâmbetele şi mişcările bebeluşului.

Inovaţia tehnologică permite doctorilor să detecteze posibilele probleme cu care se confruntă fetusul mult mai repede decât era posibil până acum. De asemenea, software-ul elimină detaliile din fundal care ascund, de multe ori, imaginea viitorului bebeluş.

Tehnologia a fost concepută de doctorul Bernard Benoit de la Spitalul Prinţesa Grace din Monaco. Doctorul Benoit este renumit în întreaga lume pentru inovaţiile pe care le-a adus în domeniul tehnologiilor cu ultrasunete. Specialistul se concentrează asupra identificarea malformaţiilor în timpul primului trimestru de sarcină.

Iată cum arată imaginile surprinse cu ajutorul acestui software extraordinar:

Iată câteva imagini surprinse cu ajutorul acestui scanner:

Un fetus în vârstă de 10 săptămâni

Un fetus în vârstă de 11 săptămâni

Doi gemeni fotografiaţi la 12 săptămâni de la concepţie

Un fetus cu sindromul Down

Fetus în săptămâna a 33-a

Surse: Daily Mail, GE Healthcare, GE

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase