Home » D:News » Ce defineşte „un bărbat adevărat” în viziunea femeilor? Un nou studiu oferă un răspuns surprinzător

Ce defineşte „un bărbat adevărat” în viziunea femeilor? Un nou studiu oferă un răspuns surprinzător

Ce defineşte „un bărbat adevărat” în viziunea femeilor? Un nou studiu oferă un răspuns surprinzător
Publicat: 30.04.2013
Femeile consideră că un "bărbat adevărat" este acela care nu se teme de păianjeni şi care mănâncă quiche (o tartă cu brânză), potrivit unui studiu publicat recent în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Un procent de 52% dintre femei consideră că un „bărbat adevărat” nu ar trebui să se teamă de păianjeni. Se pare însă că bărbaţii nu sunt de acord cu această idee, întrucât doar 10% dintre bărbaţii participanţi la acel studiu au împărtăşit această opinie.

În acest studiu, realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane, cu scopul de a defini ceea ce înseamnă „un bărbat adevărat”, teama de păianjeni a reprezentat una dintre puţinele chestiuni pentru care reprezentanţii celor două sexe au avut opinii diferite.

Potrivit autorilor studiului, bărbaţii ar trebui să uite cât mai repede de stereotipul potrivit căruia femeile îşi doresc un bărbat care arată bine, are un cont mare în bancă şi conduce un automobil de mari dimensiuni.

Femeile îşi doresc, de fapt, un bărbat care mănâncă quiche, care ştie să gătească şi care nu dă înapoi în faţa „corvezilor” casnice.

Studiul evidenţiază totodată diferenţele dintre ceea ce cred bărbaţii că reprezintă „bărbatul modern” şi ceea ce cred femeile despre aceasta.

Femeile cred că bărbatul trebuie să fie tradiţional şi să înţeleagă ceea ce înseamnă să fii un gentleman.

În schimb, bărbaţii britanici cred că un „bărbat adevărat” este aproape sigur suporter al echipei locale de fotbal (35%), trebuie să câştige mai mult decât iubita sau soţia lui (39%) şi trebuie să aibă un automobil propriu (peste 50%).

În mod surprinzător, însă, aproape jumătate dintre bărbaţii britanici sunt de acord cu femeile atunci când acestea spun că un „bărbat adevărat” trebuie să ştie să gătească (46%), să ştie să îşi spele hainele (41%) şi să facă diverse treburi casnice precum datul cu aspiratorul (54%) şi să ia copiii de la şcoală (53%).

În schimb, bărbaţii au avut altă părere faţă de teama de păianjeni. Doar 10% din bărbaţii britanici cred că un „bărbat adevărat” trebuie să demonstreze că nu se teme de păianjeni, în timp ce 52% dintre femei insistă asupra faptului că un „bărbat adevărat” nici n-ar trebui să clipească în faţa unui păianjen.

Femeile mai cred totodată că un „bărbat adevărat” trebuie să fie curajos (64%), să fie amabil (53%) şi întotdeauna să le pună pe partenerele lor de viaţă pe primul loc (46%).

Studiul a fost comandat de compania Dr. Beckmann, specializată în produse pentru înlăturarea petelor.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase