Home » D:News » O nouă tehnologie permite camerelor foto să realizeze imagini de 1.000 de ori mai bune în timpul nopţii

O nouă tehnologie permite camerelor foto să realizeze imagini de 1.000 de ori mai bune în timpul nopţii

O nouă tehnologie permite camerelor foto să realizeze imagini de 1.000 de ori mai bune în timpul nopţii
Publicat: 04.06.2013
Mulţumită cercetătorilor de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore, camerele foto îşi vor îmbunătăţi de 1.000 de ori performanţa în timpul nopţii şi în situaţiile cu luminozitate scăzută. Acest lucru se datorează unui nou senzor conceput de oamenii de ştiinţă din Singapore.

Senzorul este realizat din grafen, materialul-minune ce se găseşte în orice creion.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când aranjau materialul într-o structură specială, senzorul era de 1.000 de ori mai sensibil decât senzorii folosiţi în prezent în camerele foto. Mai mult, acest senzor consuma de 10 ori mai puţină energie, pentru că funcţiona la un voltaj mai scăzut. Totodată, cercetătorii estimează că producţia în masă va face ca acest senzor extraordinar să fie de 5 ori mai ieftin decât un senzor obişnuit.

Cercetătorii afirmă că senzorii pot fi produşi folosind tehnologiile utilizate în prezent, materialul din care aceştia sunt realizaţi fiind singurul lucru ce trebuie schimbat. 

Profesorul Wang Qijie de la Universitatea Tehnologică Nanyang afirmă că adoptarea acestor senzori de companiile din industria fotografică va duce la realizarea unor camere foto mai ieftine ce vor avea, totodată, o durată de viaţă a bateriilor mai îndelungată.

„Ne aşteptăm ca inovaţia noastră să aibă un impact uriaş nu doar asupra industriei fotografice destinate publicului larg, ci şi în cazul imaginilor realizate de sateliţi, în industria comunicaţiilor şi în cazul camerelor cu infraroşii”, a comentat profesorul Wang.

Realizarea acestui senzor a durat aproximativ 2 ani, costurile cercetării ridicându-se la 200.000 de dolari.

Sursa: Phys.org

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase