Home » D:News » A murit cel mai bătrân om din lume, japonezul Jiroemon Kimura, la vârsta de 116 ani

A murit cel mai bătrân om din lume, japonezul Jiroemon Kimura, la vârsta de 116 ani

A murit cel mai bătrân om din lume, japonezul Jiroemon Kimura, la vârsta de 116 ani
Publicat: 12.06.2013
Decanul de vârstă al omenirii, japonezul Jiroemon Kimura, care sărbătorise la jumătatea lunii aprilie împlinirea vârstei de 116 ani, a murit marţi de bătrâneţe, a anunţat miercuri dimineaţă presa niponă.

În aprilie, Jiroemon Kimura fusese sărbătorit de primăria oraşului în care a locuit, Kyotango, numele său a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness şi a primit felicitări din partea premierului nipon, Shinzo Abe.

„Aţi oferit motive de mândrie poporului japonez”, a declarat şeful guvernului nipon.

Jiroemon Kimura era cea mai bătrână persoană din lume.

Născut pe 19 aprilie 1897, fostul decan de vârstă al omenirii a lucrat timp de 40 de ani la poşta japoneză şi, după pensionare, s-a consacrat agriculturii până la vârsta de 90 de ani.

Jiroemon Kimura a avut şapte copii, 14 nepoţi, 25 strănepoţi şi 14 stră-strănepoţi.

Nefumător, el obişnuia să mănânce în aşa fel încât stomacul său să se umple în proporţie de patru cincimi, nu mai mult, a explicat un reprezentant al acestui oraş de 60.000 de locuitori. Îşi petrecea cea mai mare parte a timpului în pat, însă îi erau necesare cele trei mese zilnice.

Jiroemon Kimura consuma şi alcool, însă de o manieră rezonabilă. Deviza lui este următoarea: „să mănânci lejer şi să trăieşti mult„.

Aproape o sută de centenari trăiesc în Kyotango, iar autorităţile nipone au lansat un studiu despre obiceiurile lor alimentare, pentru a înţelege mai bine motivele aflate în spatele acestei longevităţi.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase