Home » D:News » Ce trebuie să facem pentru a preveni demenţa? Francezii au găsit răspunsul

Ce trebuie să facem pentru a preveni demenţa? Francezii au găsit răspunsul

Ce trebuie să facem pentru a preveni demenţa? Francezii au găsit răspunsul
Publicat: 16.07.2013
Oamenii care amână pensionarea au un risc mai scăzut de a dezvolta Alzheimer sau alt timp de demenţă, subliniază un nou studiu realizate pe o jumătate de milion de subiecţi.

Rezultatele celui mai mare studiu realizat pe acest subiect subliniază că atunci când muncim, suntem activi din punct de vedere fizic, conectaţi din punct de vedere social şi provocaţi mental. Aşadar, acţionând pe cele trei dimensiuni (fizic, social, mental) munca previne apariţia declinului cognitiv. 

„Pentru fiecare an de muncă în plus, riscul de a dezvolta demenţă este redus cu 3,2 procente”, susţine Carole Dufouil, coordonatorul studiului şi specialist în cadrul INSERM, agenţia guvernamentală franceză pentru cercetare. 

Aproximativ 35 de milioane de oameni din întreaga lumea suferă de demenţă, iar boala Alzheimer este cel mai răspândit tip. Numai în Statele Unite au fost diagnosticate aproape 5 milioane de cazuri, aproximativ 1 din 9 indivizi cu vârste peste 65 de ani. 

În noul studiu, oamenii de ştiinţă francezi s-au folosit de informaţiile medicale a 429.000 de indivizi, care aveau o vârstă medie de 74 de ani şi care se pensionaseră de aproximativ 12 ani. 

Rezultatele au indicat că aproximativ 3% dintre participanţi dezvoltaseră demenţă, dar că riscul de apariţie a bolii scădea odată cu amnărea pensionării. 

Pentru a analiza şi posibilitatea ca tocmai declinul mental să fi fost cel care a dus la o pensionare timpurie, oamenii de ştiinţă au creat o analiză care elimina subiecţii ce dezvoltaseră demenţă la 5 şi la 10 ani de la pensionare. 

Studiul sugerează că „oamenii ar trebui să muncească cât timp doresc” şi să nu se simţă presaţi s iasă la pensie la o anumită vârstă deoarece munca le poate aduce beneficii pentru sănătate. 

Sursa: NPR

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase