Home » D:News » Ce riscă bărbaţii care „sar” peste micul dejun? Un studiu amplu oferă un răspuns îngrijorător

Ce riscă bărbaţii care „sar” peste micul dejun? Un studiu amplu oferă un răspuns îngrijorător

Ce riscă bărbaţii care „sar” peste micul dejun? Un studiu amplu oferă un răspuns îngrijorător
Publicat: 23.07.2013
Bărbaţii care sar peste micul dejun prezintă un risc sporit de a suferi un atac de cord sau o afecţiune cardiacă fatală, arată un nou studiu realizat în SUA.

Cercetarea efectuată pe aproximativ 27.000 de bărbaţi a arătat că cei care nu mâncau micul dejun prezentau un risc cu 27% mai mare de a suferi un atac de cord sau de a muri de cardiopatie coronariană faţă de bărbaţii care se hrăneau dimineaţa.

Bărbaţii care au participat la studiu aveau vârste cuprinse între 45 şi 82 de ani şi au luat parte o cercetare ce urmărea sănătatea lor în perioada cuprinsă între 1992 şi 2008.

Cei ce nu mâncau micul dejun tindeau să fie mai tineri. De asemenea, cercetătorii arată că „era mai probabil ca aceştia să fie fumători, angajaţi full time, necăsătoriţi, mai inactivi din punct de vedere fizic şi să consume alcool”.

„Ratarea micului dejun poate duce la unul sau mai mulţi factori de risc, printre care obezitatea, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat şi diabet, iar acestea pot duce la un atac de cord în timp”, a explicat Leah Cahill, autorul studiului şi totodată cercetător în cadrul Harvard School of Public Health.

Bărbaţii care consumau micul dejun păreau să consume cu o masă mai mult decât cei care săreau peste masa de dimineaţă, sugerând că persoanele care nu mâncau dimineaţa nu compensau mai târziu.

Nouăzeci şi şapte la sută dintre bărbaţii participanţi la studiu erau albi şi de origine europeană, însă cercetătorii afirmă că rezultatele se aplică şi în cazul celor de alte origini.

„Nu săriţi peste micul dejun. Consumarea micului dejun este asociată cu scăderea riscului de a suferi un atac de cord”, concluzionează Cahill.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase