Home » D:News » Excursia virtuală în sistemul lui Saturn îţi va tăia răsuflarea (VIDEO)

Excursia virtuală în sistemul lui Saturn îţi va tăia răsuflarea (VIDEO)

Excursia virtuală în sistemul lui Saturn îţi va tăia răsuflarea (VIDEO)
Publicat: 28.07.2013
Între noi şi Saturn este o distanţă mare şi este destul de evident că niciunul dintre oamenii care se află azi în viaţă nu va apuca să viziteze personal sistemul acestei planete. Totuşi, acum avem posibilitatea de a face o excursie virtuală prin lumea lui Saturn, prin intermediul unui clip video cu aer de creaţie artistică valoroasă.

Realizat din mai bine de 200.000 de imagini surprinse de Cassini între 2004 şi 2012, acest video remarcabil ne-o prezintă pe Saturn şi sateliţii săi ala cum nu i-am mai văzut vreodată. 

Imaginile pe care le puteţi urmări mai jos sunt un tribut cum nu se putea mai frumos pentru vecina noastră planetă ale cărei mistere suntem dornici să le aflăm.

Clipul video, numit „Around Saturn” (în jurul lui Saturn) este creaţia lui Fabio di Donato, un regizorul italian care a căutat printre miile de imagini pentru a le găsi pe cele potrivite. 

„Around Saturn” se vede cel mai bine în full screen, HD, cu volumul la maxim”, a recomandat Donato. 

Lansată în urma unei colaborări între NASA, Agenţia Spaţială Europeană şi Agenţia Spaţială Italiană,  Sonda Spaţială Cassini este programată să îşi termine misiunea în 2017, când va fi programată să coboare în atmosfera lui Saturn. 

 

Sursa: io9
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase