Mingea de foc care a luminat cerul nopţii de 20 de ori mai puternic ca Luna (VIDEO)

04 09. 2013, 13:57

Camerele de luat vederi de la NASA au surprins imagini cu evenimentul ce a avut loc în sud-estul Statelor Unite. În clipul video de mai jos puteţi observa cum meteorul se apropie de Pământ şi explodează într-un fulger extrem de luminos. 

De asemenea, în caz că vă întrebaţi ce este corpul luminos şi fix din stânga imaginii, vă anunţăm că aceea este Luna. 

Meteorul a intrat în atmosfera Pământului miercurea trecută deasupra graniţei dintre Georgia şi Tennessee la ora 11:30 (ora României). Specialistul NASA, Bill Cooke, a declarat că strălucirea foarte puternică a rocii a durat doar 3 secunde. 

Meteorul se deplasa cu aproximativ 90.123 km/h înainte să se rupă în fragmente la o altitudine de 53 de kilometri. Jumătate de secundă mai târziu el s-a fărâmiţat pentru a doua oară. 

Fragmente şi praf provenite din meteor au căzut pe Pământ iar Cooke a declarat că echipa lui încearcă să afle unde au aterizat acestea. 

Oamenii de ştiinţă de la Meteoroid Environment Office din cadrul NASA au monitorizat cerul în căutarea meteorilor folosind 6 camere de luat vederi din sudul Statelor Unite. Din 2008, de când a început cercetarea, acesta pare să fie unul dintre cei mai strălucitori meteori observaţi. 

Sursa: LA Times