Home » D:News » Imperceptibilele efecte ale îmbătrânirii: un timelapse uimitor despre fiecare dintre noi (VIDEO)

Imperceptibilele efecte ale îmbătrânirii: un timelapse uimitor despre fiecare dintre noi (VIDEO)

Imperceptibilele efecte ale îmbătrânirii: un timelapse uimitor despre fiecare dintre noi (VIDEO)
Publicat: 10.09.2013
Procesul uman de îmbătrânire este de-a dreptul fascinant, mai ales dacă îl privim fără regret şi dintr-o perspectivă ştiinţifică sau artistică. Uneori, chiar şi un album foto realizat cu ceva ani în urmă ne pune pe gânduri, dar cum ar fi dacă am urmări evoluţia unui copil de 12 ani, până aproape de ultimii săi ani din viaţă, în doar câteva minute?

Anul trecut,  Anthony Cerniello  a mers în vizită la familia unui prieten, Danielle şi împreună cu fotograful Keith Sirchio a fotografiat toţi membrii familiei, de la cel mai tânăr, până la cel mai în vârstă. 

Reîntors la New York, Cerniello a scanat fotografiile şi le-a selectat pe cele în care erau surprinşi membrii familiei care aveau o structură osoasă similară. 

Ulterior, el a apelat la animatorii Nathan Meier şi Edmund Earle pentru a anima fotografiile şi a le face să pară cât mai reale şi mai vii. Apoi, artistul George Cuddy şi-a a realizat ultimele retuşuri ale proiectului având grijă la detalii precum părul şi ochii personajelor. 

Rezultatul final este de-a dreptul remarcabil şi poate chiar un pic bizar, un timelapse care ne trimite cu gândul la evoluţia fiecăruia dintre noi. În timelapse, tranziţia se face foarte încet astfel încât noi să fim doar parţial conştienţi de ea şi tocmai asta face ca proiectul să fie aparte. 

„Am vrut să creez o persoană, am simţit ca pot să spun o poveste prin asta, dar rezultatul pare un pic robotizat, ca şi cum am dat naştere unui android. Dar sunt mulţumit cu asta. Chiar dacă lucrurile nu ies niciodată aşa cum îşi propui, este amuzant. Ceea ce îmi imaginasem era să spun poveste vieţii acestei femei, cu evenimentele prin care a trecut pe măsură ce a înaintat în vârstă, însă ulterior m-am gândit că ar fi mai interesant să aleg o piesă muzicală abstractă, iar prietenul meu Mark Reveley a fost cel care a dat lovitura cu această melodie care mie chiar îmi place”, a declarat Cerniello, care de obicei editează spoturi publicitare sau video clipuri. 

Sursa: Colossal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase