Home » D:News » O specie de peştişor auriu a fost descoperită în Dunăre

O specie de peştişor auriu a fost descoperită în Dunăre

Publicat: 15.10.2013
Captură neobişnuită la Boat Fishing Challenge, primul concurs de pescuit extrem, pe Dunăre. În aşteptarea peştilor mari, pe o vreme mohorâtă de toamnă, unul dintre echipaje a uimit inclusiv echipa de arbitrii printr-un exemplar de doar 6 cm. Peştişorul capturat de ei are culoarea aurie, pigment exotic şi total neobişnuit pentru speciile care trăiesc la noi în ţară.

Echipa organizatorilor de la HartaPescar.ro a făcut primele cercetări şi se pare că micuţul „care îndeplineşte dorinţe” este un caras auriu (Carassius Auratus), specie extrem de rară la noi în ţară şi specifică mai degrabă acvaristicii. Nu se ştie încă dacă este vorba despre o captură accidentală a unui peşte de acvariu eliberat în Dunăre, dar dacă este vorba de aşa ceva, peştişorul auriu ar fi trebuit să călătorească mai mult de 8 km în curent pentru a ajunge la zona sălbatică în care a fost prins. 

La finalul competiţiei micuţul a fost eliberat, însa cei care l-au prins vor păstra în taină cele trei dorinţe pe care şi le-au rostit în gând. 

Competiţia Boat Fishing Challenge a fost organizată de site-ul HartaPescar.ro (reţeaua de localizare a pescarilor) şi a fost prima de acest gen în România. Concursul a avut loc pe 12 Octombrie, la Giurgiu , într-o zonă sălbatică, neamenajată, cu crăci incomode şi curenţi care au pus la grea încercare echipajele. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase