9 animale uimitoare despre care probabil nu ştiai că există

19 11. 2013, 00:00

„În mare parte din timp, dacă ne uităm la televizor, majoritatea materialelor sunt despre mamifere sau alte vertebrate. Dar acestea reprezintă doar o fracţiune din diversitatea animalelor. Vreau să le arăt oamenilor că animalele sunt foarte diferite şi că ele se deosebesc nu numai prin înfăţişare, ci şi prin modul în care trăiesc”, a declarat Piper. 

oamenii au catalogat 1,5 milioane de specii de animale, iar Piper susţine că s-ar putea să mai existe alte 200 de milioane de specii care nu au fost descoperite încă. 

Dintre speciile de animale descoperite şi observate de oamenii de ştiinţă, Piper a ales să aşeze în cartea ei unele dintre cele mai spectaculoase creaturi. 

Îngerul de mare (Clione limacina)    (Foto: Alexander Semenov)
Melcul de mare (Chromodoris annulata)    (Foto: Arthur Anker)
Doi viermi panglică (Baseodiscus hemprichii)    (Foto: Arthur Anker)

Viermii panglică (Baseodiscus hemprichii) sunt incredibili. Acestea sunt cele mai lungi animale din lume (se pare că a existat unul mai lung de 54 de metri). La unele specii de viermi panglică procesul de înmulţire este de-a dreptul bizar. „Din moment ce femela nu dispune de canal al naşterii, actul de a face urmaşi este cel puţin brutal: copiii rup gonadele mamei, penetrează peretele intestinal şi ies prin anus”, a explicat Piper în cartea sa

Viespe din familia Cynipidae    (Foto: Tomas Rak)
Nasturele albastru (Porpita porpita) arată ca un singur individ dar el este alcătuit dintr-o colonie de polipi cu funcţii specializate    (Foto: Arthur Anker)
Meduza Bougainvillia superciliaris şi artropodul Hyperia galba    (Foto: Alexander Semenov)
Spinii echinoidului Coelopleurus floridanus    (Foto: Arthur Anke)
Viermele segmentat are tentacule colorate pentru filtrarea hranei şi schimbul de gaze    (Foto: Alexander Semenov)

Sursa: Slate