Home » D:News » A fost descoperită substanţa care poate înrăutăţi migrenele: specialiştii ne spun de ce să ne ferim

A fost descoperită substanţa care poate înrăutăţi migrenele: specialiştii ne spun de ce să ne ferim

A fost descoperită substanţa care poate înrăutăţi migrenele: specialiştii ne spun de ce să ne ferim
Publicat: 03.12.2013
Consumul apei din sticle de plastic ar putea să înrăutăţească migrenele.

O nouă cercetare indică faptul că o substanţă chimică controversată, care se găseşte în recipientele de plastic, ar putea face ca simptomele migrenelor să fie mai greu de suportat. Bisfenolul A (BPA) a fost deja asociat cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv obezitatea, infertilitatea şi atacurile de inimă.

Acum, cel mai recent studiu pe această temă, publicat în Toxicological Sciences, indică faptul că BPA înrăutăţeşte migrenele. Ca urmare a acestor constatări, cercetătorii îi sfătuiesc pe cei care suferă de migrene să elimine posibilele surse de contaminare cu bisfenol A, precum recipientele de plastic care se încălzesc la microunde, sticlele de plastic şi aparatele de apă potabilă, cu scopul de a reduce intensitatea sau frecvenţa acestor probleme. 

Bisfenolul A este considerat a fi un „estrogen de mediu” din cauză că el imită hormonul estrogen din corp. 

În noul studiu, cercetătoarele Nancy Berman şi Lydia Vermeer au analizat comportamentul şoarecilor după ce aceştia au fost expuşi la BPA. „Am plecat de la ipoteza că expunerea la BPA va activa receptorii de estrogen, agravând simptomele migrenei”, a explicat Vermeer, coordonatorul studiului. Astfel, s-a constatat că în grupul de şoareci care sufereau de migrene cei care au fost expuşi la BPA aveau simptome mult mai puternice, comparativ cu exemplarele care nu fuseseră expuse la bisfenol A. 

Acum, specialiştii spun că cercetarea indică spre „o direcţie cu totul nouă pentru domeniul studiului migrenelor”. Tocmai de aceea, ei cred că o schimbare a dietei ar putea ajuta la reducerea simptomelor specifice migrenelor. 

În acelaşi timp, autorii cercetării au indicat că un studiu clinic de mici proporţii realizat de Ruthann A. Rudel acum 2 ani, a demonstrat că renunţarea la consumul de alimente ambalate în plastic sau conserve, poarte reduce nivelul de bisfenol A cu 66 de procente în doar 3 zile. 

„Aceste descoperiri, combinate cu ale noastre, sugerează că un studiu clinic pentru scăderea expunerii la BPA ar putea reduce frecvenţa şi severitatea migrenelor, îmbunătăţind calitatea vieţii celor care se confruntă cu astfel de probleme de sănătate”, a mai declarat Vermeer, 

Sursa: KUMC
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase