Prima pagină D:News

Cum poţi stimula în mod natural fertilitatea masculină în doar 15 minute? Cercetătorii au descoperit o metodă

Teodora Nicolau 12.05.2013 | ● Vizualizări: 592
Masajul la nivelul umerilor şi al gâtului ar putea creşte fertilitatea masculină     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Masajul la nivelul umerilor şi al gâtului ar putea creşte fertilitatea masculină, au descoperit cercetătorii americani în timpul unor teste efectuate la Centrul medical din Carolina, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii americani cred că un masaj suedez de 15 minute la nivelul umerilor şi al gâtului, efectuat înainte de donarea de spermă pentru inseminarea intrauterină, ar putea creşte şansele de concepţie ale unui cuplu.

Oamenii de ştiinţă au pornit de la teoria conform căreia relaxarea profundă reduce nivelurile de cortizol, hormonul responsabil pentru inducerea stresului, şi creşte producţia de spermă şi, implicit, numărul de spermatozoizi sănătoşi.

Testul efectuat de cercetătorii americani urmează unui studiu din Italia, în cadrul căruia a fost descoperit faptul că stresul emoţional afectează fertilitatea. Numărul spermatozoizilor sănătoşi a scăzut în cazul bărbaţilor stresaţi, însă a revenit la normal după ce subiecţii au fost trataţi împotriva stresului.De asemenea, s-a demonstrat că masajul umerilor şi al gâtului reduce nivelul de anxietate.

Surse: Mediafax, Daily Mail

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI