Home » D:News » Smartphone-ul cu funcţie biometrică va deveni un dispozitiv comun în 2014

Smartphone-ul cu funcţie biometrică va deveni un dispozitiv comun în 2014

Smartphone-ul cu funcţie biometrică va deveni un dispozitiv comun în 2014
Publicat: 11.12.2013
Smartphone-urile cu funcţii de recunoaştere biometrică vor deveni anul următor ceva obişnuit, întrucât tot mai mulţi producători urmează modelul Apple, care a introdus pentru iPhone un senzor de recunoaştere a amprentelor, arată un studiu al companiei suedeze Ericsson.

iPhone 5S, lanasat de Apple în septembrie, este primul smartphone echipat cu senzor pentru recunoaşterea amprentei, funcţie care îmbunătăţeşte securitatea şi face mai uşoară utilizarea.

„În total, 74% (din persoanele consultate, n.r.), consideră că smartphone-urile biometrice vor deveni ceva comun anul următor”, se arată în raportul Ericsson, cel mai mare producător din lume de echipamente pentru reţele telecom.

Ericsson a consultat peste 100.000 de persoane din peste 40 de ţări pentru realizarea unui sondaj, pe baza căruia a realizat un raport privind trendurile de consum.

Utilizarea la scară largă a tehnologiilor de recunoaştere biometrică va reprezenta o veste bună pentru producătorii suedezi Fingerprint Cards şi Precise Biometrics, lideri în rândul funizorilor pe această piaţă.

Fingerprint produce senzori, în timp ce Precise Biometrics furnizează software-ul pentru funcţionarea acestora.

Într-un interviu recent pentru Reuters, şeful Fingerprint a declarat că se aşteaptă ca 7-8 dintre cei mai mari producători de smartphone-uri, inclusiv Samsung, să lanseze anul următor telefoane cu această tehnologie.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase