Home » D:News » Caloriferul te îngraşă, avertizează cercetătorii. Iată ce trebuie să faci pentru a pierde în greutate

Caloriferul te îngraşă, avertizează cercetătorii. Iată ce trebuie să faci pentru a pierde în greutate

Caloriferul te îngraşă, avertizează cercetătorii. Iată ce trebuie să faci pentru a pierde în greutate
Publicat: 23.01.2014
Căldura din casă sau de la birou poate fi un factor care să contribuie la îngrăşarea noastră, susţin oamenii de ştiinţă olandezi.

Cu cât temperatura este mai crescută în casă, cu atât corpurile noastre nu mai au nevoie să ardă calorii în plus pentru a se menţine calde. 

Un grup de specialişti de la Centrul Medical din cadrul Universităţii Maastricht susţin că, pentru a ne menţine un echilibru, temperatura din încăperile în care stăm ar trebui să fie setată la 19 grade Celsius. Cu toate acestea, unii specialiştii argumentează că, din contră, atunci când temperatura este scăzută în casă, oamenii au tendinţa de mânca mai mult. 

Noul raport explică faptul că oamenii îşi petrec 90% din timp în interior şi că ei îşi răcesc şi îşi încălzesc locuinţele pentru a avea parte de un nivel crescut de confort. Însă, reglarea temperaturii din termostat reduce nivelul de energie pe care îl cheltuieşte corpul pentru a-şi menţine temperatura optimă.

Astfel, echilibrul energetic este perturbat şi determinat să încline spre luarea în greutate. Tocmai de aceea, este necesar să scădem un pic temperaturile din încăpere pentru a ne determina corpul să ardă caloriile. 

Dr. Wouter van Marken Lichtenbelt susţine că: „19 grade Celsius este o temperatură suficientă şi nici măcar nu este nevoie să stăm toată ziua. Creşterea nivelului de energie a fost de 6% atunci când oamenii au stat în temperaturi un pic mai scăzute, iar pe termen lung, acest obicei ar putea face o diferenţă. Acest obicei ne-ar putea influenţa şi ajuta substanţial dacă l-am combina cu schimbările în alimentaţie şi exerciţiile fizice”. 

Cu toate acestea, controlul temperaturii s-ar putea să nu fie cea mai bună soluţie, subiectul fiind intens dezbătut de specialişti. 

De exemplu, dr. Michael Daly, care analizează problema la Universitatea Stirling susţine că temperaturile scăzute din încăperile în care stăm ne poate determina să mâncăm mai mult.

„De asemenea, studiile sugerează că oamenii au o probabilitate mai mare de a suferi accidente vasculare cerebrale atunci când temperaturile din casă sau birou sunt mai scăzute”, a mai susţinut acesta. 

Cercetarea lui, realizată pe 100.000 de cămine din Anglia sugerează că oamenii care stau în încăperi unde temperaturile sunt peste 23 de grade Celsius tind să fie ceva mai slabi decât restul, deoarece în acest moment, corpul are nevoie să elimine căldura prin transpiraţie, iar transpiraţia consumă energie. Mai mult, se pare că temperaturile crescut reduc pofta de mâncare şi cantitatea de alimente pe care le consumăm. 

Sursa: BBC
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Scriitoarea care a semnat „cel mai important roman în limba engleză”
Scriitoarea care a semnat „cel mai important roman în limba engleză”
Care este orașul european „campion la mâncare”?
Care este orașul european „campion la mâncare”?
Marte nu mai este o prioritate pentru SUA. Unde vrea să ajungă Donald Trump mai întâi de toate?
Marte nu mai este o prioritate pentru SUA. Unde vrea să ajungă Donald Trump mai întâi de toate?
Unde este cel mai lung drum drept din Europa și cine l-a construit?
Unde este cel mai lung drum drept din Europa și cine l-a construit?
Românii și preferințele culinare: Care oraș din România este „capitala șaormei”?
Românii și preferințele culinare: Care oraș din România este „capitala șaormei”?
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Cum și-a salvat Pământul apa de la distrugere totală în urmă cu 4,6 miliarde de ani
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Evenimentele care au construit România: cum reținem istoria fără să o transformăm într-o listă de date
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Sonda MAVEN se rotește neputincioasă după ce s-a pierdut contactul
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Controversele din spatele unei legende științifice. Louis Pasteur: ce ne spun caietele sale secrete despre etica științei
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?