Home » D:News » Iată cum arată pescarul care a supravieţuit 13 luni pe o barcă! El a povestit cum a reuşit (GALERIE FOTO)

Iată cum arată pescarul care a supravieţuit 13 luni pe o barcă! El a povestit cum a reuşit (GALERIE FOTO)

Publicat: 04.02.2014
Cu o barbă bogată, ţinând în mână o cutie de Coca-Cola şi salutând vesel mulţimea cu curioşi venită să-l întâmpine, Jose, care susţine că a naufragiat timp de 16 luni în Oceanul Pacific, şi-a făcut apariţia în public.

Bărbatul spune că a plecat din Mexic cu o barcă de pescuit, pe 24 decembrie 2012. Luni, el a ajuns în Majura, capitala Insulelor Marshall, după ce a fost salvat de pe un atoll unde ajunsese în urmă cu o săptămână.

Peste 1.000 de oameni au venit să-l vadă pe temerarul pescar, care a uimit o lume întreagă cu povestea lui de supravieţuire.

Jose arătă surprinzător de bine, era vesel şi a salutat lumea venită sa-l întâmpine, apoi a fost dus la spital, pentru un control medical.

Pescarul a vorbit cu ambasadorul american Thomas Armbruster, căruia i-a spus că el este din El Salvador, dar că trăieşte în Mexic de 15 ani, scrie Business Insider.

De profesie pescar, bărbatul prinde de obicei rechini şi homari. Are 37 de ani, se numeşte Jose Salvador Albarengo şi lucra pentru compania mexicană Camoronera Dela Costa.

Povestea pescarului pare desprinsă dintr-un film de aventuri. El spune că a plecat la pescuit alături de un tânăr pe nume Xiquel, când barca lor a fost luată de vantul puternic şi s-au rătăcit.

Tânarul, care avea în jur 18 ani, a murit după doar câteva săptămâni, pentru că nu a putut să mănânce carne crudă de pasăre.

Jose a fost găsit dezbrăcat şi dezorientat pe atolul Ebon din Insulele Marshall, unde se oprise barca lui, care avea doar 7 metri lungime.

El a supravieţuit mâncând păsări, ţestoase şi peşti şi hridrataându-se cu sânge de animal atunci când nu avea apă de ploaie.

Jose a spus că nu şţia unde se află, nici că parcursese peste 12.000 de kilometri în barcă.

Un caz similar a avut loc în anul 2006, când 3 pescari mexicani au fost salvaţi după 9 luni, tot lângă Insulele Marshall.

Surse: Business Insider, AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase